Tgrt Haber
30 Mart 2022 10:29 - Güncelleme : 30 Mart 2022 10:49

Rusya'nın planı ifşa oldu: Geri çekilmenin nedeni kayıpları telafi etmek

İstanbul'daki barış görüşmelerinin ardından Rus heyeti Kiev ve Çernihiv bölgelerindeki askeri varlığını azaltacağını ve geri çekileceğini açıkladı. Bir Rus yetkili ise bu durumun planlı bir olay olduğunu, ordunun geri çekilmesinin 'yaşanan kayıpları telafi etmek' için olduğunu iddia etti.

İstanbul'daki müzakere görüşmelerinin ilk gününün ardından Rus ordusu, Kiev ve Çernihiv'den geri çekilmelerini sürdürüyor.
İstanbul'daki müzakere görüşmelerinin ilk gününün ardından Rus ordusu, Kiev ve Çernihiv'den geri çekilmelerini sürdürüyor.

Rusya ve Ukraynalı müzakere heyetlerinin İstanbul'daki görüşmelerinin ilk gününün ardından Rusya Savunma Bakanlığı, iyi niyet göstergesi olarak Kiev ve Çernihiv'deki saldırıları azaltacağını duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin, açıklamasında ''Karşılıklı güveni arttırmak, daha fazla müzakere için gerekli koşulları oluşturmak ve anlaşmak için Kiev ve Çernihiv bölgesinde askeri operasyonların azaltılması kararı verildi" ifadelerine yer verdi.

Yetkililer ise Rusya'nın geri çekilmesinin bir taktik olduğunu iddia ettiler. Uzmanlar, Rusya'nın geri çekildiğine ya da savaşın bitirilmesine yeşil ışık yaktığına dair bir sinyal olmadığını belirtti.

''RUSYA KAYIPLARINI TELAFİ EDECEK''

Bloomberg'in haberine göre bir Rus yetkili,  "Askeri operasyonun azaltılması ateşkes ya da Kiev etrafındaki askerlerin tamamen çekilmesi demek değil. Rusya halen Ukrayna'nın kabul etmeyeceği talepler için bastırıyor" dedi.

İsmini vermek istemeyen bir başka yetkili ise Rus ordusunun bir ayda verdiği kayıpları telafi etmek amacıyla iki şehirden kısa süreli olarak geri çekildiklerini öne sürdü. 16 binden fazla asker ve sayısız teçhizat kaybeden Rusya'nın, cephede zor günler geçirdiğini ifade eden Rus yetkili, ordunun bir süre sonra saldırılarına devam edeceğini iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...