Tgrt Haber
21 Haziran 2022 14:40 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 14:59

Rusya'ya casusluk yapıyorlardı! Hükümet yetkilileri gözaltında

Rusya'ya casusluk yaptığı gerekçesiyle bir üst düzey hükümet yetkilisi ve bir iş insanının gözaltına alındığını Ukrayna Güvenlik Servisi duyurdu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rusya'ya casusluk yapıyorlardı! Hükümet yetkilileri gözaltında
rusya,ukrayna,işgal,casus

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 118. günde de devam ederken Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya'ya casusluk yaptığı gerekçesiyle 2 üst düzey hükümet yetkilisini gözaltına aldıklarını açıkladı. Tutuklanan yetkililerin isimleri kamuoyuyla paylaşılmazken, yetkililerden birinin Bakanlar Kurulu Daire Başkanı, diğerinin ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğu belirtildi.

SBU tarafından yapılan açıklamada, "Bu yetkililer düşmana çeşitli istihbarat bilgilerini iletti. Savunma kabiliyetimizin durumundan, devlet içindeki düzenlemelere ve Ukrayna askerlerinin kişisel verilerine kadar her şey" ifadeleri kullanıldı.

SBU, Rusya'nın casusluk yapan yetkililere, gizlilik düzeyine ve bilginin önemine bağlı olarak, görev başına 2 bin, 15 bin dolar arasında ödeme yaptığını söyleyerek, Kod adı "Kireev" olan yetkilinin 2016'dan beri, diğerinin ise 2019'dan beri Rusya ile işbirliği yaptığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...