Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2022 09:08 - Güncelleme : 23 May 2022 09:29

Rusya'ya net mesaj, Ukrayna tek şartını açıkladı

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısı devam ederken Kiev yönetiminden dikkat çeken açıklamalar geldi. Kiev ateşkes için tek şartını açıkladı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Guardian
Rusya, savaşta başarı elde etmek için cepheye daha ileri silahlar sürüyor.
Ukrayna,Rusya
Rusya, savaşta başarı elde etmek için cepheye daha ileri silahlar sürüyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekatı tüm şiddetiyle devam ediyor. 3 ayı aşan savaşta Rusya, ülkenin kuzeyinden çekilip Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda. Özellikle Donbas’ta şiddetili ve kanlı bir savaş yaşanıyor. Başta Türkiye olmak üzere dünya çatışmalara son verecek diplomatik çözümler için çabalasa da şu ana kadar bir sonuç alınabilmiş değil. Ancak Ukrayna cephesinden konu ile ilgili çok net bir açıklama geldi. Kiev ateşkes için tek şatını açıkladı.

İngiliz Guardian gazetesindeki habere göre Ukrayna, Rusya'ya toprak vermeyi içeren herhangi bir ateşkes anlaşmasını reddetti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, ”Savaş, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin tamamen restorasyonu ile sona ermeli” ifadelerini kullandı. Ukrayna lideri Zelenski'nin danışmanı Mykhailo Podolyak ise dün ateşkes konusunda Ukrayna'nın son kararını açıklamıştı.

KABUL ETMEYİZ

Aynı zamanda Ukrayna'nın baş müzakerecisi olan Podolyak, Rusya'nın çatışmalardaki herhangi bir kesintiden sonra daha sert karşılık vereceğinin altını çizerek ateşkesi kabul etmediklerini söylemişti.  Podolyak, Kiev'in Moskova'ya toprak devreden herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini de sözlerine eklemişti.

Öte yandan Rusya savaşı topak alarak sonlandırmak için sahaya yeni teknolojiler ve asker sürüyor. En son sınırda BMP-T Terminatör tankları görüldü.  Birimin konuşlandırılmasına rağmen, Savunma Bakanlığı, Merkezi Kuvvetler Grubu'nda en fazla on tank bulunduğunun altını çizdi. Bu düşük sayı nedeniyle bakanlık Terminatör'lerin savaşa önemli bir etki etme ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Tank üzerine baştan aşağı donatılmış silahlar 'Terminatör'ün tanklardan piyade araçlarına, helikopterlerden alçak uçan uçaklara kadar geniş yelpazedeki hedefleri vurmasını sağlıyor. Kullanılan tank şasisi korumanın yanı sıra aracın arazide hareket kabiliyetini iyileştiriyor. Terminatörlerin daha önce Suriye'de kullanıldığı ve Şubat ayında Ukrayna sınırına taşındığı belirtiliyor.

 

Kaynak: Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...