Tgrt Haber
24 Aralık 2015 13:45

Rusya'ya ticari ambargo

Ukrayna parlamentosu, hükümete Rusya’ya ticari ambargo uygulama yetkisi veren yasayı onayladı.

Rusya'ya ticari ambargo
rusya,ukrayna,ticari ambargo,

Ukrayna, 1 Ocak'tan itibaren Ukrayna ile serbest ticaret bölgesini askıya alacağını duyuran Rusya'ya ticari ambargo uygulayacak. 
Ukrayna parlamentosunda 420 milletvekilinden 291'inin oyuyla kabul edilen yasa, Devlet Başkanı‘nın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “olağandışı koşulların Rusya'nın çıkarlarını ve ekonomik güvenliğini etkilediği“ gerekçesiyle Ukrayna ile serbest ticaretin askıya alınması talimatı vermişti.
Putin'in kararı, Ukrayna'nın AB ile imzaladığı ve gelecek ay yürürlüğe girecek serbest ticaret anlaşması sonrası geldi. Moskova, anlaşmanın Rusya'ya Avrupa'dan ithalat akınına yol açacağını ve bu durumun ülkenin Ukrayna'ya ihracatındaki rekabet gücünü azaltacağını savunuyor.
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, oylamadan önce yaptığı açıklamada, “Ukrayna'nın iç pazarını koruyacağız. Rusya, Ukrayna hükümetinden ticaret ambargosu şeklinde bir yanıt alacak ve Rus ürünlerine yaptırımlar getirilecek” dedi.
Kiev yönetiminin tahminlerine göre, Rusya ile ticaret savaşı gelecek yıl 600 milyon dolara mal olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...