Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2022 09:05 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 09:15

ABD ve AB'den Rusya’ya 'eş zamanlı' darbe: 'Buça katliamı' yaptırımları kapıda

ABD, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları bugün açıklayacak. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kiev yakınlarındaki Buça kentinde sivillere ait cesetlerin bulunmasının ardından Avrupa ile eş zamanlı olarak yarın, Rusya'ya yönelik yeni ekonomik yaptırımları açıklayacaklarını duyurdu.

ABD ve AB Rusya'ya yeni yaptırım kararlarını açıklayacak
ABD ve AB Rusya'ya yeni yaptırım kararlarını açıklayacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD’nin Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça kentinde sivillere ait cesetlerin bulunmasının ardından Avrupa ile eş zamanlı olarak bugün Rusya'ya yönelik yeni ekonomik yaptırımları açıklayacaklarını duyurdu. Psaki, yaptırımların, Rus hükümet yetkililerini, aile üyelerini, Rus devletine bağlı kurum ve kuruluşları hedef alacağını söyledi.

RUSYA’YA YENİ EKONOMİK YAPTIRIMLAR

Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Jen Psaki, yeni yaptırımların içeriğini açıkladı. Basında ABD'nin yarın Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklayacağına ilişkin çıkan haberleri teyit eden Psaki, "Bu yaptırımlar, Rus hükümet yetkililerini, aile üyelerini, Rus devletine bağlı kurum ve kuruluşları hedef alacak. Yaptırımları yarın açıklayacağız." ifadesini kullandı.

RUSYA’YA YATIRIM KISITLAMASI

Yeni yaptırımların da daha öncekilerde olduğu gibi Avrupalı müttefikleri ile iş birliği içinde eş zamanlı olarak uygulayacaklarına işaret eden Psaki, ayrıca, yaptırım paketinin içinde Rusya'ya yönelik yatırım kısıtlamalarının da olacağını kaydetti.

ZELENSKİY'NİN HAYAL KIRIKLIĞINI PAYLAŞIYORUZ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) konuşmasında, konseyin Ukrayna için elinden geleni yapmadığı ve Rusya'nın konseyin hala daimi üyesi olduğu eleştirilerine ilişkin Psaki, şunları kaydetti:

"Zelenskiy'nin Rusya'nın hala BMGK'nin daimi üyesi olmasına ilişkin hayal kırıklığını paylaşıyoruz ve bu konuda bir değişim göremiyoruz. Biz şu anda birçok alanda Ukrayna'ya yardım sağlamaya çalışıyoruz. Bunlardan birisi Ukrayna'ya doğrudan askeri ekipman sağlamak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...