Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2021 17:34

Rusya'yı Delta varyantı vurdu Ocak’tan bu yana ilk kez 20 bini geçti

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı Rusya'yı sardı, vakalar arttı. 24 Ocak’tan bu yana ilk kez 20 binin üzerine çıktı. Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların açılmasıyla birlikte çok sayıda turist kafilesi ülkemize akın etmişti. Delta vakalarının turizm nedeniyle Türkiye'de yaygınlık kazanacağı endişesi yaşanıyor.

Rusya'yı Delta varyantı vurdu Ocak’tan bu yana ilk kez 20 bini geçti
rusya,koronavirüs,covid 19

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Rusya'nın uyguladığı uçuş kısıtlamasının kaldırılmasıyla Türkiye, yeniden Rus turistleri ağırlamaya başladı. Ancak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının Rusya'da görülmesi ve artan vaka sayısı nedeniyle başta turizm bölgeleri olmak üzere Türkiye'de vakaların artacağı endişesi hakim oldu.

REKOR DÜZEYDE CAN KAYBI

Hindistan'da ortaya çıkan Amerika ve İngiltere'yi etkisi altına alan Delta varyantı Rusya'yı da etkisi altına aldı. Rusya'da Delta varyantının yayılmasından kaynaklı olarak koronavirüs salgınında günlük vaka sayısındaki keskin artış devam ediyor. Günlük vaka sayısının geçtiğimiz 24 Ocak’tan bu yana ilk kez 20 bini geçtiği ülkede, başkent Moskova ve St. Petersburg’da rekor düzeyde can kaybı kaydedildi. Rusya Korona Virüsle Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 20 bin 182 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 5 milyon 388 bin 695’e ulaştığı kaydedildi. Son 24 saatte 568 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybederken, 28 Ocak’tan bu yana görülen en yüksek günlük can kaybı kayıtlara geçti.

MOSKOVA BAŞI ÇEKİYOR

Son verilerle birlikte salgının başlangıcından bu yana Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 131 bin 463’e çıktı. Hastanelerde tedavi gören Covid-19 hastalarının sayısı 341 bin 617 olarak açıklanırken, 13 bin 505 kişinin de virüsü yenerek iyileştiği belirtildi. Vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle başta Moskova olmak üzere ülkenin hemen hemen tüm bölgelerinde tedbirler arttırılsa da vakalarda düşüş kaydedilemiyor. Ülke genelinde en çok vaka sayısı 8 bin 598 ile Moskova’da kaydedilirken, St. Petersburg da bin 143 vaka ile başkenti takip ediyor. İki kentteki günlük can kaybı ise sırasıyla 92 ve 99 olarak açıklandı.

KAFE VE RESTORANLARA BARKOD SİSTEMİ

Nüfusun ve vaka sayısının en yoğun olduğu Moskova ve St. Petersburg kentlerinde kamu ve hizmet sektörlerinde çalışanların en az yüzde 60’ının aşılanması kuralı getirilirken, aşılananlar, son 6 ay içinde hastalığı atlatanlar ve son 72 saatte PCR testi negatif çıkanlar barkod sistemi ile kafe ve restoranlar gibi sosyal alanlara giriş yapabilecek. Ülkede barkod sistemi nedeniyle oluşan kafa karışıklığını gidermek için açıklama yapan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, barkodu olmayanların eczane ve marketlere girebileceğini duyurdu.

UZMANLARDAN AŞI UYARISI

Rusya’da vaka sayılarının artması halkta paniğe yol açarken, Rus sağlık uzmanları tek çözüm önerisinin aşı olduğunu vurguladı. Rus Gerontolojik Araştırma ve Klinik Merkezi Direktörü Olga Piragov halka aşı olması yönünde çağrıda bulunurken, yaşlıların da aşı yaptırabileceğini fakat korona virüs aşılarının gençler üzerinde daha etkili olduğunu söyledi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova da yaptığı açıklamada, Delta mutasyonunun ülkede yayıldığını ve vaka artışına karşı gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti. Rusya’nın, komşu ülkelerinin yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (BDT) korona virüs test kitlerinde yaşanan sorunlara karşı dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Popova, “Dünyanın 50 ülkesinde Rospotrebnadzor’a bağlı kuruluşlar tarafından üretilen testler 1 buçuk milyondan fazla kullanıldı. Bu testlerin 3’te 2’si BDT ülkelerine gönderildi” dedi.

RUSYA UÇUŞLARI ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Dünyanın dört bir tarafından turist çeken ve Ruslar için "vazgeçilmez bir destinasyon" olarak görülen Antalya'ya Moskova'dan ilk turist kafilesi, 22 Haziran sabah saatlerinde geldi. Kovid-19 salgınına rağmen geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon Rus turistin tatil yaptığı Antalya'da uçuşların yeniden başlamasıyla turizmin de hareketlenmesi bekleniyor. Kovid-19 tedbirleri kapsamında havalimanından ayrılan ve konaklayacakları otellere giden Rus yolcular, "Türkiye'yi ve Antalya'yı çok özlediklerini" dile getirdi. Ancak turistlerin gelmesi kafalarda soru işaretine neden oldu. Rusya'da Delta varyantı nedeniyle vakaların artması turizm nedeniyle Türkiye'de de vakaların artmasına neden olabilir endişesine yol açtı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...