Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 16:53

Saad Hariri Lübnan'da hükümeti kurmayacağını açıkladı

Son dakika haberine göre, Lübnan’da hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad Hariri, hükümeti kurmayacağını açıkladı.

Saad Hariri Lübnan'da hükümeti kurmayacağını açıkladı
lübnan

Lübnan'da 9 aydan bu yana devam eden yeni hükümet pazarlıkları sonuçsuz kaldı. Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a son kabine önerisini sunan Saad Hariri, bakanlıklar konusunda uzlaşamamaları nedeniyle hükümet kurma görevini iade ettiğini açıkladı.

Derin ekonomik ve sosyal krizlerin yaşandığı Lübnan'da siyasi krizden çıkış yolları da tıkandı. Hükümet kurmakla görevlendirilen Saad Hariri, yeni hükümet kurmak için 9 aydan bu yana Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile yürüttüğü müzakerelerin sonuçsuz kaldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2 isim arasında gerçekleşen toplantı sonrası konuşan Hariri, gelinen durumdan dolayı Avn'ı suçladı. Mişel Avn'ın önerilen isimlerde köklü revize talep ettiğini söyledi.

"Avn'ın pozisyonunda değişiklik olmadı. Yeni hükümet konusunda anlaşma sağlayamayacağımız artık net ve açık" diyen Hariri, hükümet kurma görevini iade ettiğini duyurdu.

Hariri'nin açıklamasından sonra Lübnan lirası dolar karşısında keskin bir değer kaybı yaşadı. Dolar, karaborsada ilk kez 20 bin Lübnan lirasının üzerine çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...