Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2014 14:41

'Sağlık raporu bağımsız doktorlar tarafından incelenecek'

Pakistan’da vatana ihanet suçlaması ile yargılanan eski Devlet Başkanı Müşerref’in sağlık raporunun incelenmesi için mahkeme, bağımsız doktorlar heyeti oluşturulmasına karar verdi.

'Sağlık raporu bağımsız doktorlar tarafından incelenecek'
pakistan, eski devlet başkanı, pervez müşerref, Müşerref'in sağlık raporu, doktorlar tarafından incelenecek,

Mahkeme, doktor heyetinden, Pervez Müşerref’in sağlık raporlarının incelenip sonuçların 24 Ocak'ta mahkemeye sunulmasını istedi. Bağımsız doktorlar heyetine ülkedeki ünlü kardiyogların katılacağı belirtildi. Mahkeme heyeti, öğleden sonra aldığı üç sayfalık yazılı ara kararda, Müşerref'in mahkemeye gelmesini engelleyen sağlık durumunun ne kadar ciddi olduğu, hastanede bulunduğu süreçte herhangi bir cerrahi işlem yapılıp yapılmadığı ve ne kadar hastanede kalmasının düşünüldüğü gibi temel soruların yanıtını istedi. Dava yarın yapılacak dokuzuncu duruşma ile devam edecek.
Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, hakkında vatana ihanet suçlamasıyla açılan davanın 2 Ocak'ta görülen üçüncü duruşmasına katılmak üzere evinden ayrılmasının ardından, yolda kalp krizi geçirdiği, Ravalpindi'deki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırıldığı bildirilmişti. Müşerref, o tarihten beri hastanede tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...