Tgrt Haber
23 Şubat 2015 08:42

'Şah Fırat Operasyonu'nda önemli DAEŞ ayrıntısı

Süleyman Şah Karakolu operasyonunun planlanan süreden uzun sürmesinin nedeninin DAEŞ'in yolları tahrip etmesinden kaynaklandığı öğrenildi.

'Şah Fırat Operasyonu'nda önemli DAEŞ ayrıntısı
şah fırat, şah fırat operasyonu, süleyman şah türbesi, ışid, deaş,

İlk etapta 3 saat içerisinde bitmesi hedeflenen operasyonun başlatılması ardından harekete geçen askeri konvoyun geçiş yollarının DAEŞ militanları tarafından patlayıcılar ile tahrip edilerek geçişin engellenmek istendiği ortaya çıktı.

'BIÇAK' İŞE KOYULDU

Sınırı geçen birliklerin 35 kilometre uzaklıkta olan ve paletli araçların hız yapamaması nedeniyle ortalama 1 saatte ulaşılması hedeflenen bölgeye yaklaşıldıkça, yolların tahrip edildiği belirlendi. Asfalt yolların yanı sıra toprak olan tali yolların da aynı şekilde tahrip edildiği belirlenince konvoyun en önünde bulunan tankların önünde bıçak adı verilen küreme parçası ile yollar geçişe uygun hale getirildi ve gece yarısı türbeye ulaşılabildi.

3 SAATTE TAMAMLANACAKTI
 

Geçiş sırasındaki gecikmenin yolların tahrip olmasından kaynaklandığı, bu aksiliğin yaşanmaması halinde ise operasyonun en fazla 3 saat içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği de bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...