Tgrt Haber
28 May 2021 13:08

Saldırılarda eşi ve çocuğunu kaybeden baba yürek burktu

İşgalci İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hain saldırılarda eşini ve dört çocuğunu kaybeden acılı baba Riya işşekuntena, “Hiçbir şey yapamadım. Bir süre sonra sesler kesildikçe onları kaybettiğimi anladım” dedi.

Saldırılarda eşi ve çocuğunu kaybeden baba yürek burktu
İsrail,Eşi,Çocuk,Saldırı,Gazze,Riya işşekuntena,Mescid-i Aksa,Demir Kubbe,İsrail ordusu

İşgalci İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hain saldırılarda eşini ve dört çocuğunu kaybetti. Riya İşşekuntena, saldırılardan sonra yaşadıklarını büyük bir hüzünle aktardı. Riyad, çocuklarının bağırışlarını duyduğunu, çocuklarının kendisine enkaz altından ‘baba baba’ diyerek bağırdı söyledi. Riya, “Ama hiçbir şey yapamadım. Bir süre sonra sesler kesildikçe onları kaybettiğimi anladım" dedi.

KARA GECE: 16 MAYIS

İşgalci İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze’de sivillerin yaşadığı bir noktaya 16 Mayıs gecesi saldırı düzenledi. Güvenli caddeyi bir anda saldırılarla kana buladı. Saldırılarda 10’u çocuk 43 kişi hayatını kaybettti. Yapılan hain saldırılarda, İşşekuntena da eşi Abir (28), 2,5 yaşındaki oğlu Zeyn ve 5 yaşındaki Yahya ile 6,7 ve 8 yaşlarındaki kızları Lana, Suzi ve Dana ile enkaz yığınları altında kaldı.

“SAATLER BİR ASIR GİBİ GEÇTİ”

Saldırıda enkaz altından ailesini kaybeden Riya, yaşadığı o elim anları gerçek anlamda tarif edecek hiçbir kelime olmadığını söyledi.Ailesini ve komşularını kaybettiği katliamın Ramazan Bayramı'nın hemen sonrası 16 Mayıs gecesi gerçekleştiğini hatırlatan İşşekuntena, o enkazdan sağ çıkacağının hiç aklıma gelmediğini, bir saatin asır gibi geçtiğini belirtti.

“TÜM BİNA ÜZERİMİZE YIKILDI”

Saldırılarda ailesin kaybeden Riya İşşekuntena, "Saldırının olduğu gece eşimle salonda oturmuş, haberleri izliyorduk. Kızım Suzi, odaya gelerek uykuya dalana kadar annesiyle birlikte yatmak istediğini söyledi. Eşim kızımın odasına geçti. Bir anda çok korkunç bir sesle beraber evin içinde kıpkırmızı bir alev gördüm. Evin duvarları yamuldu ne olduğunu anlayamadım. Birkaç saniye içinde kendimi eşim ve çocuklarımın olduğu odaya attım. Eşimi çocuklara sarılıp çığlık çığlığa ağlarken buldum. Hepimiz bağrışıyorduk. O anda tüm bina üzerimize yığıldı. Oradan oraya savrularak enkaz yığınları arasında kaldık."

“TEK DÜŞÜNDÜĞÜM AİLEMDİ”

Riya İşşekuntena, "Kendimi enkaz altında mahsur bir halde buldum. Başım yıkılan duvarların arasında sıkışmış, bana hareket edecek bir alan kalmamıştı. Toz toprak birbirine karışmış, parmağım kopmuştu. Ama tek düşündüğüm ailemdi ama yardım etmek bir yana onlara sesimi dahi duyuramadım. Çocuklarımın enkaz altından bağırışlarını duydum. 2,5 yaşındaki oğlum Zeyn, 'baba baba' diyerek bağırıyordu. 8 yaşındaki kızım Dana da kısık bir sesle bağırıyordu. Ama hiçbir şey yapamadım. Bir süre sonra sesler kesildikçe onları kaybettiğimi anladım."

“ALLAH BANA KIZIM SUZİ’Yİ BAĞIŞLADI”

Eşine ve çocuklarına sağ salim kavuşmak için dua ettiğini, sivil savunma birimleri bölgeye ulaşınca yerinin tespit edilerek kurtarıldığını söyleyen İşşekuntena, "Ben çıktım ama enkazdan eşim ve 4 çocuğumun cesetleri çıkarıldı. Hastaneye kaldırıldıktan sonra acı haberi aldım. Allah bana kızım Suzi'yi bağışladı. Allah'tan şehit olan yavrularıma ve eşime rahmet diliyorum. Rabbim bizim de yardımcım olsun." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...