Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2015 15:23

Saldırıya tüm dünyadan tepki yağdı

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen terör saldırısına tüm dünyadan tepki geldi.

Saldırıya tüm dünyadan tepki yağdı
saldırı, fransa, paris,

Paris'te dinler hakkında yaptığı alaycı karikatürlerle anılan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen silahlı saldırı uluslararası tepki gördü. 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası ülke liderleri saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. Paris'teki saldırının nedeni bu karikatür mü? Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo saldırısından önce Bağdadi karikatürü paylaşmıştı. Saldırının sebebi o karikatür mü?
BEYAZ SARAY'DAN JET KINAMA
İlk açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Saldırıyı mümkün olan en kuvvetli şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Sözcü Josh Earnest, "Beyaz Saray'daki herkes, saldırıda hayatını kaybedenlerin ya da yaralananların ailelerinin yanında" dedi.
CAMERON: ŞİDDETLE KINIYORUM
İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris'te meydana gelen silahlı saldırıyı kınayarak, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum. İngiltere, terörizmle mücadelede ve basın özgürlüğünü savunmada Fransız halkının yanındayız" dedi.
"Bu insanlar, bizi ifade özgürlüğü ve demokrasi gibi değerlerimizden vazgeçiremez" diyen Cameron, saldırıyı "korkunç" olarak niteledi.
ÇAVUŞOĞLU: SALDIRIYI KINIYORUZ
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamaları:
Terörün her türlüsüne karşıyız. Terörler mücadelede ciddi bbir eksiklik var. Bu tür olaylar ırkçılık ve islamafobiyi tetikliyor. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
MERKEL: DÜŞMANCA BİR SALDIRI
Merkel açıklamasında olayı kınadıklarını ifade etti. Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ye gönderdiği telgrafta “Bu olay basın ve fikir özgürlüğüne, demokrasiye yapılan düşmanca bir saldırıdır” dedi.
CANİCE BİR SALDIRI
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise saldırının Avrupa değerlerine yapıldığını ifade ederek, "Canice yapılan saldırı özgün eleştiriye Avrupa'nın değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Hep birlikte mücadele vermek zorundayız. Avrupa'nın kalbinde yapılan bu eyleme birlikte karşı koyacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...