Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 05:50 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 06:02

Saldırıyı PKK düzenledi, suçu Türkiye’ye attılar

Irak’ın Parakh köyünde teröristlerin patlattığı bombada 8 sivil hayatını kaybederken 23 kişi ise yaralandı. Patlama sonrasında Türkiye aleyhinde provokasyon yapılırken Haşdi Şabi ve PKK’nın tahrikiyle Necef ve Kerbela'da Türkiye'ye ait kurumlar saldırıya uğradı. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Saldırıyı PKK düzenledi, suçu Türkiye’ye attılar
ırak,terörist,Pereks köyü

Irak’ta terör örgütü PKK Parakh köyünde bomba patlattı. 8 sivilin hayatını kaybettiği 23’ünün de yaralandığı olay Türkiye aleyhine provokasyona dönüştü. Özellikle Haşdi Şabi ve PKK yayın organlarının körüklediği tahrik nedeniyle Necef ve Kerbela'da Türkiye'ye ait kurumlar saldırıya uğradı.

TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR

Necef Valiliği çevresinde toplanan provokatörler Devrim Köprüsü'nde Türk bayrağı yaktı. Aynı merkezden yönetilen yayın organları ülke genelinde Türk misyon binalarında provokatif gösteri çağrısı yaptı. Musul, Bağdat, Kerbela, Nasiriye, Diyala başta olmak üzere tüm ülkede Türk şirketleri, Türk tırları ve tüm temsilciliklerin bugün saat 10.00'da hedef alınması ile ilgili provokatif çağrılar yapıldı.

TÜRK ŞİRKETLERİNİN FAALİYETLERİNİN DURDURULMASI İSTENDİ

Bu çağrılara Şii parti liderleri ve Haşdi Şabi komutanları da destek verdi. İran destekli Fetih İttifakı Lideri Hadi el Amiri ve Mukteda el Sadr, Türkiye ile sınırların kapatılması ve tüm Türk şirketlerinin faaliyetlerinin durdurulmasını istedi. Şii aktörler Bağdat yönetimine de ağır eleştiriler getirdi, Türkiye'ye taviz vermekle suçladı.

ANKARA TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanlığı, provokasyona tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir. Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır. Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...