Tgrt Haber
27 Ekim 2021 15:37

Salgın sonrası ilk kez yüz yüze G20 zirvesi

Koronavirüs pandemisinde ilk kez G20 Liderler Zirvesi’nde liderler yüz yüze bir araya gelecek. İtalya’nın başkanlığı yaptığı dönem Roma'da 30-31 Ekim tarihlerinde yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı zirvede yoğun diplomasi trafiğinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Salgın sonrası ilk kez yüz yüze G20 zirvesi
G20,G20 zirvesi,,Koronavirüs

Farklı kıtalardan gelişmiş ve yükselen ekonomileri aynı platformda bir araya getiren, dünya ekonomisinin yüzde 80’ini, dünya ticaretinin yüzde 75'ini ve dünya nüfusunun yüzde 60'ını temsil eden G20 ülkeleri, yeni bir liderler zirvesinde bir araya gelmeyi planlıyor.

ENDONEZYA’YA DEVREDECEK

G20 Dönem Başkanlığı'nı 1 Aralık 2020'de Suudi Arabistan'dan devralan İtalya, 2021 boyunca süren dönem başkanlığını, Roma'da 30 Ekim Cumartesi ve 31 Ekim Pazar günleri yapacağı G20 Liderler Zirvesi ile tamamlayacak. İtalya, zirvenin ardından dönem başkanlığını Endonezya'ya devredecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Dünyanın önde gelen ekonomilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, liderlere ikili temaslarda bulunma fırsatı da sunuyor. Zirve süresince özellikle ikili görüşmelerde, düzensiz göç, Kovid-19 aşılarında korumacılık ve aşıların yoksul ülkelere dağıtımı, küresel ekonomiyi tehdit eden belirsizliklerin kaynakları arasında gösterilen jeopolitik gerilimler ve bölgesel çatışma gibi konuların da gündeme geleceği tahmin ediliyor. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da zirve boyunca dünya liderleriyle yoğun diplomasi trafiği yürütmesi bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...