Tgrt Haber
22 Aralık 2021 11:08

Salgını bilen Bill Gates'ten Omicron için bir iyi bir kötü haber

Covid-19 pandemisini bilen Bill Gates, yeni varyant Omicron hakkında yeni açıklamalar yaptı. Gates, birkaç ayın oldukça zorlu geçeceğini kendi planlarını da iptal ettiğini söyledi.

Salgını bilen Bill Gates'ten Omicron için bir iyi bir kötü haber
omicron,bill gates,covid-19,koronavirüs

2015 yılında Covid-19 benzeri bir salgının meydana geleceğini bilen Bill Gates, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantı Omicron hakkında açıklamalar yaptı. Kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarını yapan Gates, tatil planlarının çoğunu iptal ettiğini çünkü zorlu birkaç ay olacağını belirtti. Gates, ''Tam hayat normale dönecek gibi göründüğünde, pandeminin en kötü kısmına giriyor olabiliriz'' diyerek Omicron'un oldukça hızlı yayıldığını söyledi.

Bill Gates, zorlu birkaç ayın ardından mart ayında pandemi dalgasının sona ereceğini düşündüğünü belirtti. Gates paylaşımında, ''Bu birkaç ay kötü olabilir ama yine de doğru adımları atarsak pandeminin 2022'de bitebileceğine inanıyorum'' ifadesine yer verdi.

Salgını bilen Bill Gates'ten Omicron için bir iyi bir kötü haber

''OMICRON YAKINDA DÜNYANIN HER ÜLKESİNDE OLACAK''

Dünyanın en zenginleria rasında yer alan Gates, sözlerine şöyle devam etti:

''Omicron tarihteki tüm virüslerden daha hızlı yayılıyor. Yakında dünyanın her ülkesinde olacak. En önemli soru Omicron'un sizi ne kadar hasta ettiği. Daha fazlasını öğrenene kadar onu ciddiye almalıyız. Delta'nın yarısı kadar bile şiddetli olsa çok bulaşıcı olduğu için şimdiye kadar gördüğümüz en kötü dalgaya neden olabilir.''

Herkesin hala maske takması gerektiğini söyleyen Gates, ''Takviye dozlarınızı olun'' çağrısında da bulundu.

PANDEMİYİ BİLMİŞTİ

2015 yılında yaptığı açıklama nedeniyle Covid-19'un en başından beri en çok konuşulan isimlerden biri olan Bill Gates, pandemiye dair uyarılarda bulunmuştu. Pandeminin başlamasıyla Gates'in 'Zira' adlı komplo teorileri de merak edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...