Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2022 10:05 - Güncelleme : 28 May 2022 10:19

Salmonella Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirket ilk kez açıkladı

Dünyada Salmonella virüsü krizine neden olan Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero, sağlık skandalının başlamasından bu yana ilk kez konuştu. Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, virüsün Kinder’e nasıl bulaştığını anlattı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Fransız Le Parisien
Salmonella Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirket ilk kez açıkladı
Salmonella,Kinder

Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle dünyada krizi oluştu. Çünkü virüs 12 farklı ülkeden en az 324 kişiye bulaştı ve binlerce ürün toplatıldı. Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero’nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, ilk kez açıklamalarda bulundu. 

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre en fazla enfeksiyonun görüldüğü ülke, doğrulanmış 102 vaka ile İngiltere oldu. Fransa'da da 73 kişiye Salmonella bakterisi bulaştı. En fazla 16 yaşından küçük çocukları etkilerken bu çocukların yarısı hastaneye kaldırıldı. Belçika'da en az 62 kişi, Almanya ve İrlanda'da da doğrulanmış 15'er vaka tespit edildi. Ferrero tarafından üretilen çikolatalarla bağlantılı olarak İsviçre'de 41 kişiye bakteri bulaşırken, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Lüksemburg, İsveç, İspanya ve Norveç'te de doğrulanmış enfeksiyonlara rastlandı.

KİNDER'DEN AÇIKLAMA

Nicolas Neykov yaptığı açıklamada virüsün Belçika'daki Arlon fabrikasına nasıl girdiğini tespit ettiklerini belirterek bulaşın fabrikadaki süt yağı tankında bulunan bir filtreden kaynaklandığını belirtti. Neykov, "Virüs oraya ya daha önce virüs bulaşmış ham maddeler aracılığıyla ulaştı ya da çalışanlar tarafından bulaştırıldı. Fabrikayı kapatmıştık, testler negatif çıkınca yeniden açtık. 15 Aralık'ta tüm üretim hatlarını durdurduk, üretilenleri attık. İlerleyen günlerde yapılan tüm testlerimiz negatif çıktı, bu nedenle de fabrikayı yeniden açtık" dedi. 

Salmonella Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirket ilk kez açıkladı

TÜKETİCİLERİN GÜVENİ AZALDI

Çok fazla ürün toplattıklarına dikkati çeken Neykov, bunun, son yirmi yılın en büyük "ürün geri çağırması" olduğunu ifade etti.  En fazla çikolata satışının yapıldığı Paskalya döneminde, firmanın cirosunun yüzde 40'ını kaybetti ve yıl sonundaki kayıp on milyonlarca euro civarında olacak. Tüketicilerin yüzde 60'ının artık bu markaya güven duymuyor.

 

Kaynak: Fransız Le Parisien
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...