Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 15:43

Salyangozların üzerine tuz döken doktora öğrencisi tutuklandı

Hong Kong'un Kowloon bölgesindeki bir doktora öğrencisi, salyangozların üzerine tuz döktüğü iddiasıyla tutuklandı.

Salyangozların üzerine tuz döken doktora öğrencisi tutuklandı
hong kong,,salyangoz,

Hong Kong'daki ilginç tutuklanma sebebi, duyanları şaşırttı.Hong Kong Politeknik Üniversitesi'nde okuyan 25 yaşındaki öğrenci, geçtiğimiz günlerde polis tarafından tutuklandı. Üniversitede doktora öğrencisi olan gencin tutuklanma sebebi ise bir salyangozların üzerine tuz dökerek öldürmesi oldu. Polis, Tsim Sha Tsui'deki Doğu Okyanus Merkezi yakınlarından birçok ihbar aldı, ihbarlarda bir adamın salyangozları öldürdüğü bildirildi. 

''EKOSİSTEM İÇİN TEHLİKELİ, ÖLDÜRÜLMELİ''

Çok sayıda gelen ihbar üzerine polis harekete geçti ve soruşturma başlattı. South China Morning Post'un (SCMP) haberine göre, ihbarlarda adamın elinde bir poşet tuz olduğu ve yabani salyangozların üzerine tuz serperek öldürdüğü söylendi. Hatta adamı durdurmak isteyenlere karşı geldiği ve salyangozların ekosistem için tehlike oluşturduğunu, öldürmesi gerektiğini söylemesi de eklendi.

HAYVANA İŞKENCE SAYILDI

Tuz, salyangozlarda kimyasal bir osmoz reaksiyona neden olduğu için canlılarda suyu emip dehidrasyona neden olarak öldürüyor. Bu nedenle doktora öğrencisinin salyangozların üzerine tuz dökmesi hayvanlara işkence olarak değerlendirildi.

Yau Tsim'de hayvan suçları ekibi, geçtiğimiz günlerde öğrenciyi tutukladı ve onu Tsim Sha Tsui'de bulunan Hillwood Road'daki evine götürdü, salyangozları öldürürken giydiği kıyafetlere el konuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...