Tgrt Haber
01 Mart 2014 20:21

Şam'a misket bombasıyla saldırı düzenlendi

Suriye'de rejime bağlı güçlerin, Şam kırsalındaki Yebrud bölgesine "misket bombasıyla" saldırı düzenlediği bildirildi.

Şam'a misket bombasıyla saldırı düzenlendi
şam'da misket boması saldırısı, suriye'de saldırılar, şam'da saldırılar,

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Sözcüsü Amir el-Kalamuni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Şam kırsalındaki Yebrud ilçesinde rejime bağlı birliklerin, uluslararası yasalara göre kullanımı yasak olan misket bombasıyla saldırı düzenlediğini belirtti. Kalamuni, sabah saatlerinde Hizbullah milislerinin yenilgiye uğrayarak bölgeden çekilmek zorunda kalmasının ardından düzenlenen saldırının büyük tahribata yol açtığını kaydetti. Saldırıda ölen ve yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi.
Yebrud bölgesi sabah saatlerinde rejim güçleri ve muhalifler arasında şiddetli çatışmalara sahne olmuş, çatışma sonrasında bölge muhaliflerin eline geçmişti. Muhalifler, çatışmalar sırasında iki askeri uçağın da düşürüldüğünü iddia etmişti. İkmal hatları bakımından stratejik bir konumda bulunan Yebrud bölgesinde muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rejim güçlerine, Hizbullah milislerinin de destek verdiği belirtiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...