Tgrt Haber
27 Ekim 2014 08:23

'Sandy Kasırgası'nın izleri hala silinmeye çalışılıyor

ABD tarihinin gördüğü en şiddetli doğal afetlerden Sandy Kasırgası’nın üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hala felaketin izleri silinmeye çalışılıyor.

'Sandy Kasırgası'nın izleri hala silinmeye çalışılıyor
Sandy Kasırgası, abd,

ABD tarihinin gördüğü en şiddetli doğal afetlerden Sandy Kasırgası’ndan bu yana geçen 2 yıl felaketin etkilerini yavaş yavaş silmeye başlasa da New York City bölgelerinden Staten Island'ın kıyılarında birçok ev boş ve sokaklar ıssız. Karayiplerden başlayarak Kanada kıyılarına kadar 22 Ekim - 5 Kasım 2012 tarihleri arasında 200’den fazla kişinin hayatına mal olan kasırga, en şiddetli yüzünü ABD’nin New York ve New Jersey eyaletlerinde göstermişti. New York’ta 53, New Jersey’de 34 kişiyi öldüren kasırga, bu iki eyalette 650 binden fazla evin yıkılmasına veya zarar görmesine neden olmuştu.
Felaketin etkilerine en yakından maruz kalan New York City bölgelerinden Staten Island’da kasırga sonucu yıkılan veya zarar gören birçok evin yeniden inşa edildi veya onarıldı. Buna rağmen, adanın doğu kıyısı boyunca uzanan Father Capodanno Bulvarı’nda kısmen yıkılmış evlere raslanırken, birçok evin boş olduğu ve satılık levhası bulundurduğu dikkati çekiyor. Bölgedeki caddeler ise dünyanın en önemli ve canlı şehirlerinden New York City'nin metropolitan ağı içinde bulunmasına rağmen, tenha bir kıyı kasabası izlenimi veriyor. Kasırganın New York ve New Jersey eyaletlerini vurduğu dönemde hava, demiryolu ve karayolu ulaşımı felç olmuş, 20 binin üzerinde uçuş iptal olmuştu.
Felaketin New York’a olan bedelinin 19 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), hayatta kalanlara bugüne kadar yaklaşık 1,4 milyar dolarlık yardımda bulundu. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre, 2000’li yıllar kasırgaların ülkede en fazla can kaybı ve maddi hasara yol açan dönem oldu. 2005'te New Orleans başta olmak üzere Meksika Körfezini etkileyen Katrina kasırgası, 146 milyar dolarlık hasara ve bin 836 kişinin ölümüne yol açmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...