Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2016 06:55

Sangaris operasyonu sona erdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) istikrarsızlığa müdahale etmek ve krizi sona erdirmek için başlatılan Sangaris operasyonunun sona erdiğini açıkladı.

Sangaris operasyonu sona erdi
hollande, fransa, operasyon, orta afrika cumhuriyeti

OAC'yi ziyaret eden Hollande, başkent Bangui'de Afrikalı mevkidaşı Faustin-Archange Touadera ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Sangaris operasyonuna son verildiğini belirtti.
Hollande, "Benim sorumluluğum, Fransa'nın 2013'te Orta Afrika Cumhuriyeti'nde başlattığı Sangaris operasyonunu sona erdirmek. Çünkü Fransız ordusu başka cephelere çağrılıyor. Terör tehdidine maruz kalan Fransa topraklarında da ihtiyatı sağlaması gerekli." ifadelerini kullandı.
OAC'de, Birleşmiş Milletler (BM) ve Fransız askerlerinin yaptığı cinsel istismar olaylarına da değinen Hollande, bu olaylara karışanların cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Sorumlular tespit edildiğinde cezadan kaçamayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.
OAC Cumhurbaşkanı Touadera da Hollande'a ülkede emniyetin sağlanmasını güvence altına alacak silah bırakma operasyonunun başarılı olması için desteğine devam etme çağrısında bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, OAC'deki krizi sona erdirmek için BM'nin onayının ardından Aralık 2013'te Sangaris operasyonunu başlatmıştı.
Şubat ayında cumhurbaşkanı seçilen Touadera'nın yemin törenine katılmak üzere geçen ay OAC'ye gelen Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian, Sangaris operasyonuna bu yıl içinde son vereceklerini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...