Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2015 05:53

Sao Paulo'da bir gecede 19 cinayet

Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paulo'da silahlı kişiler gece saatlerinde düzenlenen bir dizi saldırıda en az 19 kişiyi öldürdü.

Sao Paulo'da bir gecede 19 cinayet
sao paulo, brezilya,

Bazı olay yerlerindeki görgü tanıkları, silahlı ve maskeli kişilerin otomobille gelip çevreye ateş açtığını söyledi. Bir çok vakada silahlı kişilerin kurbanları öldürmeden önce kimlik kartlarını kontrol ettikleri ve sabıkalarının olup olmadığını sordukları kaydediliyor. Yetkililer saldırıların hedef seçilerek düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor. BBC Sao Paulo Muhabiri Wyre Davies çeteler ya da suça karışmış polis memurlarının bu tür saldırılar düzenlemesinin sık görülen bir olay olduğunu söylüyor. Ancak polis kurban sayısının önceki vakalara kıyasla çok olduğunu belirtiyor. Bir olay yeni inceleme uzmanı "Sao Paulo'da bu kadar çok insanın bir gecede öldürüldüğünü görmedim" dedi. Sao Paulo ve çevresinde yaklaşık 20 milyon kişi yaşıyor. Saldırılar kentin Osasco, Barueri ve Itapevi semtlerinde yaşandı. Saldırılarda en az yedi kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Sao Paulo eyaletinin güvenlik bakanı Alexandre de Moraes "Bu çok ciddi bir olay ve özel bir soruşturmayı hak ediyor. Hiçbir ihtimali dışlamıyoruz" dedi. Saldırıları soruşturmak için 50 kişilik özel bir polis ekibi oluşturuldu. Geçen Mayıs'ta Sao Paulo'da bir taraftar derneğine düzenlenen saldırıda sekiz kişi öldürülmüştü. Olayla ilgili bir polis ve bir eski polis gözaltına alınmıştı. Corinthians taraftarlarına yönelik saldırı emrini eski polisin verdiği iddia edildi. Saldırı sırasında taraftarlar bir maç için pankartlar hazırlıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...