Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Kasım 2015 03:36

Saraybosna'daki silahlı saldırıda 2 asker öldürüldü

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, silahlı saldırıya uğrayan 2 asker hayatını kaybetti. Saldırının faili ise canına kıydı.

Saraybosna'daki silahlı saldırıda 2 asker öldürüldü
saraybosna, Bosna Hersek,

Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yerel saatle 19.35'te Rajlovac semtinde meydana gelen saldırıda Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler mensubu 2 askerin hayatını kaybettiği, kimliği henüz belirlenemeyen failin ise kaçtığı ifade edildi.

Bakanlık sözcüsü İrfan Nefic, gazetecilere yaptığı açıklamada, failin kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışmaların yapıldığını belirterek, saldırganın radikal gruplarla bağlantısının olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu aktardı.

Bosna Hersek Federasyonu Emniyet Müdürü Dragan Lukac da failin otomatik silah kullandığını tespit ettiklerini aktararak, "Saldırının sıradan bir cinayet mi yoksa bir terör eylemi mi olduğunu söylemek için erken. Yapılan araştırmaların sonucu beklememiz gerekiyor. Vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Görgü tanıkları, Safet Zajko Caddesi'ndeki bir şans oyunları bayisine girerek birkaç el ateş eden saldırganın, ardından dışarı çıkıp yakındaki otobüse doğru da silahını ateşlediğini aktardı.

Saldırının gerçekleştiği Rajlovac semtinde, Saraybosna'nın en büyük askeri karargahlarından biri bulunuyor.

Saldırının faili canına kıydı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da gerçekleştirilen ve iki askerin hayatını kaybettiği silahlı saldırının failinin canına kıydı bildirildi.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektic, Enes Omerovic isimli saldırganın, saldırının gerçekleştiği Rajlovac semti yakınlarındaki Sokolje'de bulunan bir evde canına kıydığıifade etti.

Omerovic'in canına kıydığı ettiği evin, silahlı saldırının ardından emniyet güçlerince tespit edilip etrafının sarıldığı öğrenildi.

Savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, olayın bir terör saldırısı mı, yoksa bir cinayet vakası mı olduğunun incelemelerin ardından kesinlik kazanacağı kaydetti.

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, saldırıda iki askerin hayatını kaybettiğini, bir askerin hafif yaralandığını duyurdu. Yaralı askerin, Saraybosna Klinik Merkezindeki tedavisinin ardından taburcu edildiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...