Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2019 09:49

Sarı Yelekliler ve Fransız polisi yine çatıştı

Fransa'daki Sarı Yeleklilerin eylemleri 33. haftasında olaylı bir şekilde devam etti. Protestolara biber gazıyla karşılık veren Fransız polisi ve Sarı Yelekliler arasında gerginlik çıktı. Polisler toplamda 26 kişiyi gözaltına aldı.

Sarı Yelekliler ve Fransız polisi yine çatıştı
Sarı Yelekliler,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yönetiminden ve akaryakıta gelen zamlardan rahatsız olan Sarı Yelekliler isyan bayrağını çekti. 33 hafta önce başlayan protestolar tam gaz devam ederken, Fransız polisi de aynı oranda şiddet uygulamayı sürdürüyor.

GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

Paris'te eylemciler Clichy Mahallesi'nden Porte de Pantin Meydanı'na kadar yürüdü. Gösteride, polisin protestoculara uyguladığı şiddete tepki gösterildi.

Lille ve Rennes'de yapılan eylemlerde polis eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Reims'de 18, Rennes'de 3 ve Lille'de 5 kişi gözaltına alındı.

2 BİNE YAKIN POLİS YARALANDI

Akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.

Gösterilerde şimdiye kadar 11 kişi hayatını kaybetti, bin 797'si polis 4 bin 245 kişi yaralandı ve 12 bin 107 kişi gözaltına alındı.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...