Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 13:55

Şaşırtan koleksiyon: 30 yılda 60 bin tane biriktirdi

83 yaşındaki Belçikalı bir koleksiyoncu, görenleri bir hayli şaşırtıyor. 30 yılda 60 bin tane teneke kutu biriktirdi.

Şaşırtan koleksiyon: 30 yılda 60 bin tane biriktirdi
koleksiyon,,belçika,

Belçika'nın Liege eyaletine bağlı Grand-Hallet'de yaşayan 83 yaşındaki Belçikalı Yvette Dardenne, 30 yılda dünyanın dört bir yanından topladığı teneke kutularını biriktirdi. 60 bin teneke kutuya ulaşan koleksiyoncu Dardenne, ilk başlarda kutularına çikolata, kahve, pirinç gibi ürünleri saklamak için kullanıyordu. Ardından ise kutular çoğaldıkça biriktirmek bir tutku haline geldi.

Eşinin bir akrabasının üzerinde mavi şapkalı sarı saçlı bir kızın resminin olduğu dondurma kutusu vermesi de işleri değiştirdi. Koleksiyon oluşturmaya başlayan Dardanne'nin evi teneke kutularla dolmaya başladı. Hatta kutular 4 evi tamamen doldurabilecek kadar çoğaldı.

Şaşırtan koleksiyon: 30 yılda 60 bin tane biriktirdi

Dardanne'nin kutularının birçoğu ise yurt dışından... Hindistan'dan İspanya'ya kadar birçok bölgeden gelen kutular var. İlginç olan bir başka detay ise Dardanne'nin çok az seyahat ederek bu kadar çeşitli kutular biriktirebilmesi... Dardanne, kutuların genellikle kendisine geldiğini söyledi:

''İnsanlar benim çok seyahat ettiğimi düşünüyorlar ama öyle çok seyahat etmiyorum.''

Şaşırtan koleksiyon: 30 yılda 60 bin tane biriktirdi

Dardanne, kutuları toplamaya başladıktan sonra insanların bu durumu öğrendiklerini ve insanların ona sıklıkla kutu getirdiğini ise şu sözlerle anlattı:

''Kutuları topladığım hızla öğrenilmişti. Bazen, eşim ofise gittikten sonra birisi gelip bana kutu veriyordu.''

Reuters'ın haberine göre, koleksiyonun en değerli parçalarından biri, Birleşik Krallık markası Huntley & Palmers'ın bisküvilerin saklanması için yaptığı 1868'ten kalma bir kutu. Dardenne, üzerinde iki atın tasviri olan parçanın, üzerine taş baskı yapılan ilk kutu olarak kabul edildiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...