Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 17:16 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 17:23

Şaşkın güvercin! İngiltere’de bırakıldı, ABD’de çıktı

İngiltere'den evine dönmesi için özgür bırakılan Bob adlı güvercin, üç hafta sonra ABD Alabama'daki bir kasabada ortaya çıktı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
Şaşkın güvercin! İngiltere’de bırakıldı, ABD’de çıktı
Güvercin

İngiltere'de yolunu şaşıran bir yarış güvercini, 6.500 kilometrelik bir yolculuğun ardından ABD'nin Alabama eyaletinde bulundu. Bob adlı güvercin, üç hafta önce evine dönmesi için Manş Adaları'ndan biri olan Guernsey'den özgür bırakıldı.  644 kilometrelik bu yolculuğun 10 saat sürmesi bekleniyordu ancak yolunu şaşırdı.  Ancak sahibi Alan Todd'a göre güvercin İngiltere'nin kuzeyindeki Tyneside'daki evine giderken yanlı yöne saptı ve bir gemiye konarak Atlas Okyanusu'nu aştı.

Şaşkın güvercin! İngiltere’de bırakıldı, ABD’de çıktı

SAHİBİ BULUNDU, DEĞERİ 20 BİN LİRA 

Todd "Bu kadar yolu uçmuş olamaz. Her yeri petrole bulanmıştı. Muhtemelen bir petrol tankeriyle gitti" ifadelerini kullandı.  Bob, Alabama'nın Mexia kasabasında bir evin bahçesinde bulundu. Evin sahibi Bob'u bir hayvan barınağına teslim etti. Barınak, Bob'un sahibini sosyal medya üzerinden buldu. Alan Todd, önceki gün internet üzerinden gördüğü güvercinine iyi bakıldığını ve kuşun kilo aldığını söyledi. Bob'un değerinin bin sterlin (Yaklaşık 20 bin TL) olduğu kaydedildi. 

Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...