Tgrt Haber
17 Mart 2022 10:53 - Güncelleme : 17 Mart 2022 12:47

Canlı yayında 'Savaşa hayır' pankartı açan gazeteci Macron'un teklifini reddetti

Rusya'daki bir televizyon kanalının canlı yayınında 'Savaşa hayır' pankartı açan Rus gazeteci, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un teklifini reddetti.

Eylemin ardından gözaltına alınan Rus gazeteci, 14 saat boyunca sorgulandı.

Rusya'da bir televizyon kanalında akşam haberleri sunulurken Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini protesto eden Marina Ovsyannikova'ya Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sığınma teklifinde bulundu. BFM TV'nin haberine göre, Ovsyannikova, Alman Dergisi Der Spiegel'e verdiği röportajda, ülkesini terk etmek istemediğini söyledi.

Gazeteci, Macron’un Fransa’ya iltica teklifini, şu sözlerle reddetti:

''Ben bir vatanseverim, oğlum daha da fazla vatansever. Hiçbir koşulda ayrılmak, başka yere gitmek istemiyoruz.''

Aklı başında kimsenin kardeş bir halka yönelik bu savaşı kabul etmeyeceğini söyleyen Ovsyannikova, eylemi için ''Rusların da bu savaşa karşı olduğunu göstermek istedim. Batı'da birçok insan bunu anlamıyor.'' ifadelerini kullandı.

Canlı yayında 'Savaşa hayır' pankartı açan gazeteci Macron'un teklifini reddetti

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın federal televizyon kanallarından "Perviy Kanal”da önceki gün, akşam haberlerinin yayınlandığı sırada elinde "savaşa hayır" yazılı pankartla spikerin arkasından ekrana çıkan 43 yaşındaki Ovsyannikova, protestosunun ardından gözaltına alınmıştı.

Ovsyannikova, Moskova’da çıkarıldığı mahkemede, haber vermeden halka açık etkinlik düzenlemeyle ilgili yasayı ihlalden yargılanmış ve 30 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı.

Babası Ukraynalı, annesi Rus olan Odessa doğumlu gazeteci, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşını bir önce durdurmasını" istemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...