Tgrt Haber
19 Mart 2015 13:38

Savaşçılar Rusya'ya meydan okuyor!

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçlere karşı çok sayıda Gürcü savaşçı cephe hattında Ukrayna ordu saflarında bulunuyor.

Savaşçılar Rusya'ya meydan okuyor!
gürcü askerler, rusya cürcistan, Ukrayna rusya

Rusya ile mücadele etmek için cepheye geldiklerini söyleyen Gürcü savaşçılar, Gürcistan ve Ukrayna'nın ortak düşmanı olduğuna inandıkları Rusya'dan aynı zamanda Abhazya ve Osetya savaşlarının intikamını almak istiyor.

Ukrayna'nın doğusunda geçen yıl bahar aylarında merkezi yönetime karşı önce barışçıl protestolara, ardından silahlı eylemlere başlayan ayrılıkçı güçlerin Rusya tarafından desteklenmesi özellikle Gürcistan'da dikkatle izleniyor.
Savaşçılar Rusya'ya meydan okuyor!

Rusya'nın Gürcistan'daki ayrılıkçı hareketlere destek vererek önce Abhazya, sonra da Güney Osetya'yı fiilen ülkeden ayırmasını kabullenemeyen bazı Gürcü milliyetçiler, aylardır Ukrayna'nın doğusunda ordu saflarında savaşıyor.

Gürcü savaşçılar, "kendi ülkelerini koruyabilmek adına Rusya'yı Ukrayna'da durdurmak gerektiğine" inanıyor. Rusya'ya karşı "kin ve intikam" hislerini de gizlemeyen savaşçılar, amaçlarını Donetsk'te kendilerine ulaşan AA muhabirine anlattı.
Savaşçılar Rusya'ya meydan okuyor!

"Gürcü Lejyonu" adlı silahlı grubun kurucusu ve komutanı Mamuşa Mamulaşvili, 10 aydır bölgede faaliyet gösterdiklerini anlattı. Zaman zaman Kiev'de ama genellikle cephe hattında bulunan Mamulaşvili, "Rus ordusunun tadını kaçıracak kadar savaşçımız var" dedi.

Lejyondaki savaşçıların sayısı ve donanımları hakkında ayrıntılı bilgi vermeye yanaşmayan Mamulaşvili, bu kişilerin Luhansk'tan güneydeki Mariupol'a kadar Ukrayna ordusunun çeşitli tabur ve bölüklerinde konuşlandığını belirtti. Mamulaşvili, "Bunlar tecrübeli savaşçılar. Abhazya ve Osetya savaşından tecrübesi olanlarımız, uzmanlıkları nedeniyle Ukrayna ordusuna eğitim verenlerimiz var" diye konuştu.
Savaşçılar Rusya'ya meydan okuyor!

Gürcü komutan, savaşçıların Gürcistan ordusuyla herhangi bir bağı olmadığını vurguladı.

Şu ana kadar çatışmalarda Aleko Grigolaşvili ve Tamaz Sukhiaşvili adlı iki Gürcü savaşçının hayatını kaybettiğini belirten Mamulaşvili, cepheye geldiklerinde ilk altı ay ailelerinden maddi yardım aldıklarını, daha sonra Ukraynalı gönüllülerin kendilerine yardım etmeye başladığını söyledi.

AA muhabiri, Donetsk'teki Sçatiya kasabasında konuşlu ordu birliklerinden Aidar Taburu'nda bulunan Gürcü savaşçılarla da görüştü.

Gürcü savaşçılardan Roman Dvalidze, doğuda savaş başlar başlamaz bölgeye geldiğini söyledi. "Ukrayna'ya Rusya karşısında savaşmasına yardım ediyoruz" diyen Dvalidze, bu işi gönüllü yaptığını dile getirdi. Kendileri hakkında "paralı savaşçılar" denmesine tepki gösteren Dvalidze, "Bir kuruş bile ücret almıyoruz. Biz gönüllü savaşçılarız. Buraya vatanseverleri, Rusya'dan intikam almak isteyenleri topladık. Burada şansımız varken değerlendirmek istedik" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...