Tgrt Haber
08 Mart 2014 21:34

Savaşta 20 bin kadına tecavüz iddiası

Kosova Cumhurbaşkanı’ndan Sırbistan – Kosova Savaşı ile ilgili şoke eden bir açıklama geldi. Buna göre savaş sırasında 20 bin kadın, Sırplar’ın cinsel saldırısına uğradığı açıklandı.

Savaşta 20 bin kadına tecavüz iddiası
Sırp, Kosova, tecavüz, Kosova,Sırbistan,Dünya Kadınlar Günü,

KosovaCumhurbaşkanıAtifeteYahyaga, Sırbistan - Kosova savaşında 20binKosovalı kadının cinsel saldırılara uğradığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Yahyaga, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıktan sonra yaptığı açıklamada, o dönemde cinsel saldırıların kurbanı olan kadınların hala bunun travmasını yaşadıklarını belirtti.
Yahyaga, özel bir karar ile kurulan savaş sırasında cinsel şiddet mağdurlarına ait Ulusal Konsey’in amacının bu travmaları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
Yahyaga, şöyle konuştu: "Hür ve eşit olarak yaşama hakkının gerçekleşmesi yolunda çok hayatlar sönmüştür, çok hayaller yarıda kalmıştır. Biz güç alarak ve kararlı olarak tüm vatandaşların eşit yaşayacağı bir devleti kurmak için harekete geçtik. Kosova’yı ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlar için imkanlar ülkesine dönüştüreceğimize yemin ettik."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...