Tgrt Haber
28 May 2022 16:40 - Güncelleme : 28 May 2022 16:51

Fransa ve Almanya'dan hamle: Putin’le 80 dakika görüştüler 

Fransa ve Almanya liderlerinin Putin'i ateşkesi kabul etmeye çağırdıkları 80 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptıkları belirtildi.

Fransa ve Almanya'dan hamle: Putin’le 80 dakika görüştüler 
Putin,Macron

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Almanya ve Fransa’dan bir hamle geldi. Alman yetkililer, Almanya ve Fransa liderlerinin Cumartesi günü Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını açıkladı. Açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı'na Ukrayna'da derhal ateşkesi kabul etmesi ve Rusya'nın askerlerini ülkeden çekmesi için baskı yaptıklarını söyledi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Alman hükümetinin basın açıklamasına göre “kendi inisiyatifleriyle” 80 dakika boyunca Putin ile görüştü.

Açıklamaya göre Almanya Başbakanı Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, derhal ateşkes ve Rus birliklerinin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Alman hükümeti basın açıklamasında, “Rusya cumhurbaşkanını Ukrayna cumhurbaşkanıyla doğrudan müzakerelere girmeye ve çatışmaya diplomatik bir çözüm bulmaya çağırdılar” ifadeleri yer aldı. 

PESKOV’DAN AÇIKLAMA 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin dondurulduğunu söylemişti. Ayrıca Kiev'i Moskova'nın anlamadığı “çelişkili” açıklamalar yapmakla suçladı. Bir gün önce Peskov, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in Ukrayna'nın Kırım'ı ve Donbas bölgesinin çoğunu Rusya'ya bırakmayı kabul etmesi gerektiği yönündeki açıklamalara da değindi. Moskova'nın Kiev'den toprak taleplerini karşılamasını beklediğini söyledi. 

Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podolyak geçen hafta Reuters'e verdiği röportajda, Rusya ile ateşkesi kabul etme olasılığını reddetti. Kiev'in Moskova ile toprak devrini içeren herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...