Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2019 15:50

Sel felaketinde ölü sayısı 300’ü aştı

Güney Asya ülkeleri Hindistan, Nepal ve Bangladeş’te şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde ölü sayısının 300’ü aştığı belirtildi.

Sel felaketinde ölü sayısı 300’ü aştı
güney asya,,sel,,bagladeş,,nepal,,hindistan,

Bangladeş, Hindistan ve Nepal’in bazı bölgelerinde etkili olan sel felaketinde ölü sayısı 300’ü geçti. Bangladeş’te son iki haftada en az 47 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, Nepal’de ise sel ve toprak kayması nedeniyle 120 kişinin öldüğü ya da kayıp olduğu ifade edildi. 

SU SEVİYELERİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Bangladeş’te en az 700 bin kişi sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Bangladeş'in merkezindeki en az beş bölge sel riski altında bulunurken, iki nehirde ise su seviyeleri yükselmeye devam ediyor. Bazı bölgelerde, su baskınlarının şiddetli olmasından dolayı yardım malzemelerinin halka ulaştırılamadığı kaydedildi. 

Sel felaketinde ölü sayısı 300’ü aştı

YILDIRIM İSABET ETMESİ SONUCU 41 KİŞİ ÖLDÜ

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde farklı bölgelerde yıldırım isabet etmesi sonucu ölenlerin sayısının 41’e yükseldiği belirtildi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Assam, Bihar, Mizoram eyaletleri ile Uttar Pradeş eyaletinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtınada yaklaşık 150 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Assam’da eyalet genelinde şiddetli yağışlardan 5.3 milyon kişinin etkilendiği ve 755 tahliye merkezi kurulduğu belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...