Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2014 13:40

Şerif, 'Hamile kadını taşlayarak öldürenler cezalandırılacak'

Pakistan Başbakanı Şerif, 3 gün önce genç bir kadının görücü usulü evliliğe karşı çıktığı için kendi ailesi tarafından taşlanarak öldürülmesinin ardından sorumluların cezalandırılması için talimat verdi.

Şerif, 'Hamile kadını taşlayarak öldürenler cezalandırılacak'
pakistan başbakanı, navaz şerif, hamile kadın, taşlanarak öldürülen kadın

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, üç gün önce genç bir kadının görücü usulü evliliğe karşı çıktığı için kendi ailesi tarafından taşlanarak öldürülmesinin ardından sorumluların cezalandırılması için harekete geçti. Şerif, 25 yaşındaki üç aylık hamile Farzana Parvin'in ülkenin kuzeydoğusundaki Lahor kentinde, adliye binasının önünde öldürülmesine uluslararası tepkilerin büyümesi üzerine yetkilileri derhal eyleme geçmeleri ve sorumluları bulmaları emrini verdi. Şerif, "Bu tür acımasız eylemler, Pakistan halkı tarafından kabul edilemez" dedi.  Başbakanın açıklamasının ardından genç kadının amcası ve iki kuzeninin de aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Şerif, Pencap eyaleti başbakanlığını yürüten kardeşi Şahbaz Şerif'ten de suçluların yargılanması için elinden gelen her şeyi yapmasını istedi. Parvin ailesi, Muhammed İkbal'i 25 yaşındaki kızlarını kaçırmakla suçlamış ve mahkemeye başvurmuştu. Salı günü mahkeme heyetine kendi rızasıyla evlendiğini söylemek için adliye binasına gelen Farzana, ailesi tarafından linç edilmişti. Farzana Parvin'in babası, olaydan sonra polise teslim olmuştu.
Parvin'in saldırı sırasında yaralanan eşi İkbal de polisin yapılanlara seyirci kaldığını ve saldırıyı durdurmak için hiçbir şey yapmadığını söyledi. Altı yıl önce ilk eşini öldürmekten hapse mahkum edilen İkbal'in kan parası uygulaması çerçevesinde oğlu tarafından affedilerek cezaevine gitmekten kurtulduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...