Tgrt Haber
20 Haziran 2022 08:16 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 08:40

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapan İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor!

İran’ın olası saldırıları nedeniyle geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Perşembe günü Türkiye'ye geliyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapan İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor!
,Yair Lapid

İran başkent Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir albayın sokak ortasına motosikletli iki saldırgan tarafından 5 kurşunla öldürülmesi nedeniyle İsrail'i suçladı. Suikast ile tırmanan gerginlik sonrası İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İran'ın İsraillileri hedef almaya çalışabileceğine yönelik 'artan endişeleri' dile getirdi.

TÜRKİYE’YE SEYAHAT UYARISINDA BULUNDU

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid de, geçen hafta yaptığı açıklamada “İsraillilere gerekmedikçe İstanbul'a ve Türkiye'ye gitmeme çağrısı yapıyoruz. Eğer İstanbul'daysanız derhal İsrail'e dönün, İstanbul'a uçuş planınız varsa iptal edin” ifadelerini kullandı.

İsrail’in seyahat uyarılarına jet cevap veren Türkiye ise şu açıklamalarda bulundu;

Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. İlgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır

ERDOĞAN İSRAİLLİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

İki ülke arasındaki yaşanan gerginlik yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü. Erdoğan ve Herzog'un görüşmesinde terörle mücadele ve güvenlik dahil, iki ülke ilişkileri ve bölgeye dair meselelerde diyalog halinde olma, barış ve istikrar için iş birliğine devam etme konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

PERŞEMBE GÜNÜ TÜRKİYE’YE GELECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Lapid'in perşembe günü Türkiye'ye geleceği duyuruldu. Ziyaret çerçevesinde yapılacak temaslarda ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alınacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24-25 Mayıs 2022'de Filistin ve İsrail’i kapsayan iki günlük ziyaret gerçekleştirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...