Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2021 14:14

Seyirciler oyunun parçası sandı! Sahne dekoru üzerine devrilen sanatçı hayatını kaybetti

Rusya'daki Bolşoy Tiyatrosu’nda cumartesi günü yapılan set değişikliği, Yevgeny Kulesh’in ölümüne sebep oldu. Dekorun üzerine devrildiği oyuncu olay yerinde hayatını kaybetti.

Seyirciler oyunun parçası sandı! Sahne dekoru üzerine devrilen sanatçı hayatını kaybetti
rusya,moskova,dekor,ahne,oyuncu,tiyatro,sahne

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Bolşoy Tiyatrosu’nda meydana gelen olayda, set değişikliği esnasında devrilen sahne dekoru sebebiyle Yevgeny Kulesh isimli sanatçı hayatını kaybetti.

Rusya’nın en prestijli tiyatrolarından olan ve başkent Moskova’da yer alan Bolşoy Tiyatrosu’nda, Rus besteci Nikolai Rimsky-Korsakov’un Sadko operasındaki set değişikliği sırasında sahne dekoru 37 yaşındaki sanatçı Yevgeny Kulesh'in üzerine devrildi. Seyircilerin ilk etapta oyunun bir parçası sandığı anların gerçekliği, sanatçıların dehşet içinde bağırıp 'Ambulans çağırın, kan var' tepkileri üzerine açığa çıktı.

İLK YARDIM ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

BBC'nin haberine göre, 2002 yılından beri sahnelerde boy gösteren Kulesh'in, sahne dekorunun altında ezilmesinin ardından kendisine uygulanan ilk yardım çabaları da sonuçsuz kaldı. Genç sanatçı olay yerinde hayatını kaybederken kazanın ardından operanın hemen durdurulduğu ve seyircilerin tiyatrodan çıkarıldığını aktarıldı.

Tiyatronun basın servisi Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, “Performans hemen durduruldu ve seyirciden ayrılmaları istendi” ifadeleri kullanılırken polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

BOLŞOY TİYATROSU'NDAKİ İLK VUKUAT DEĞİL

Öte yandan Bolşoy Tiyatrosu’nda Temmuz 2013’te bir kemancı, orkestra çukuruna düşerek hayatını kaybetmişti.

Kemancı Viktor Sedov'un, opera binası orkestrasının emektarı olduğu ve kırk yıldır orada çaldığı öğrenilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...