Tgrt Haber
17 Haziran 2021 17:14

Doğumundan beri bakıyordu Sibirya kaplanı bakıcısını öldürdü

Güney Afrika'daki Seaview Predator Park'ında 52 yaşındaki David Solomon, yavruluğundan bu yana baktığı Sibirya kaplanı tarafından öldürüldü.

Doğumundan beri bakıyordu Sibirya kaplanı bakıcısını öldürdü
güney afrika,kaplan saldırısı,kaplan

David Solomon, henüz yavruyken bakmaya başladığı yetişkin bir Sibirya kaplanı tarafından öldürüldü. Güney Afrika'daki Seaview Predator Parkı'nda yaşanan olay herkesi şoke etti. Oldukça agresif bir erkek Sibirya kaplanı olan Jasper, elektirikli çitlerin güçleri kapatıldığında diğer taraftaki adama ulaşmak için 12 metrelik yüksek çite tırmandı. O anlarda dehşete kapılan Solomon, kaplanın kendisine doğru koştuğunu gördü, bir başka çiti aşmaya çalıştığı anda ise kaplan Jasper, onu aşağı doğru çekti. Kaplan, hayvan bakıcısını birkaç kez ısırdı ve boynunu kırarak öldürdü.

ÖNCE BAKICIYI SONRA BİR BAŞKA KAPLANI ÖLDÜRDÜ

Aynı kaplan, bakıcısını öldürdükten sonra çitlerde elektrik olmadığı için bir başka kaplanın yanına giderek onunla dövüştü ve onu da öldürdü. Parka gelen bir veteriner, kaplanlara uyuşturuculu iğne fırlattı ve sakinleşmelerini sağladı. 

Seaview Predator Park'ta eski bir çalışan konuya ilişkin şunları söyledi:

"David, personelin sadık bir üyesiydi ve 15 yıldır kaplanlarla çalışıyordu ve Jasper'ı küçüklüğünden beri tanıyordu. Hem kaplan Jasper hem de kaplan Jade, yavru olduklarından bu yana halktan uzak bir arka alanda yaklaşık 8 yıl geçirmişlerdi, ancak bir aslan öldüğünde park, Jasper ve Jade'i eski yerine koymaya karar verdi. Jasper çok büyük bir kaplandı ve onun yanında dikkatli olmanız gerekiyordu ve daha önce de bir insana saldırdığını duydum, ama David onu yavruluğundan beri önemsiyor ve seviyordu."

''İKİ KAPLAN ARASINDA KALDI''

Seaview Predator Park'tan bir sözcü şunları söyledi:

"Çalışanımız David Solomon'un bir Sibirya kaplanı tarafından saldırıya uğradıktan sonra ölümünü bizim için derin bir üzüntü. Sibirya kaplanlarımız Jasper ve Jade'in barındıkları elektrikli çit, Jasper dış çite atlayıp dışarı çıktığı anlarda tamir ediliyordu. David ne yazık ki olay meydana geldiğinde su kaynağına doğru yürüyen iki kaplan arasındaki geçiş yolundaydı. David, güvenliğe ulaşmak için farklı bir yerin çitine tırmanmaya çalıştı ama Jaspe ronu çitten çekti.''

''David'in açıkça ısırık izleri olduğunu doğruladık, ancak görünüşe göre Jasper, David'i çitten çekerken David'in boynunu kırdı. Olay meydana geldiğinde, yönetim parkı hemen kapattı ve halk parktan çıkarıldı. David Solomon, yaklaşık 15 yıldır Seaview Predator Park'taydı ve hayvanların her birini yavru olduklarından beri tanıyordu. Hepimiz büyük bir aileyiz ve David'in kaybı her birimizin kalbini kırdı ve özellikle bu meydana geldiğinde mevcut personel ve gönüllüleri travmatize etti. David'in varlığı, şakaları, genç gönüllülerimize öğretme isteği ve coşkulu kişiliği çok özlenecek.''

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...