Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2021 13:55

Sibirya'daki orman yangınları 1.3 milyon hektarı küle döndürdü

Rusya'nın Sibirya bölgesinde haftalardır süren orman yangınlarında 126 farklı noktada toplam 1.3 milyon hektarlık alan küle döndü. Yangın hala 28 noktada devam ediyor.

Sibirya'daki orman yangınları 1.3 milyon hektarı küle döndürdü
sibirya,yangın

Rusya’nın Sibirya bölgesinde bulunan Yakutistan’da geçtiğimiz haftalarda başlayan orman yangınları, tüm müdahalelere rağmen devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında yaklaşık 2 bin kişi, 300’e yakın yangın söndürme aracı, yangın söndürme uçakları ve Mİ-8 tipi yangın söndürme helikopterleri görev yapıyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yangınların başladığı günden bu yana alevlere hem havadan hem de karadan müdahalenin devam ettiği duyuruldu.

Sibirya'daki orman yangınları 1.3 milyon hektarı küle döndürdüŞu ana kadar 126 farklı noktadaki yangınlarda toplam 1.3 milyon hektarlık alanın küle döndüğü, 48 noktada toplam 500 bin hektarlık alanda alevlerin söndürülebildiği kaydedildi. Yangınların farklı noktalarda çıkması nedeniyle ekiplerin bölgelere ayrılarak müdahaleyi sürdürdüğü ve şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin yayılmaya devam ettiği aktarıldı.

YANGIN 28 NOKTADA HALA DEVAM EDİYOR

Yangınların en güçlü olduğu noktalar Yakutistan’daki Gorny, Kobyaysky, Verkhnevilyuisky, Mirny ve Suntarsky olarak açıklanırken, bu bölgelerdeki toplam 28 ayrı noktada çıkan yangınların halen devam ettiği ifade edildi.

Sibirya'daki orman yangınları 1.3 milyon hektarı küle döndürdüACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Yakutistan’daki orman yangınları yerleşim alanlarına sıçramazken, Yakutsk Hidrometeoroloji Departmanı tarafından halka uyarı geldi. Orman yangınlarından yükselen dumanların rüzgarla şehir merkezlerine yayıldığı belirtildi. Vatandaşların maske takması, evleri havalandırırken pencereleri nemli bezlerle örtmesi, kapı ve pencereleri genellikle kapalı tutması, olabildiğince sokağa çıkılmaması ve kronik hastalığı olanlar dahil dumandan etkilenenlerin doktora müracaat etmesi istendi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da orman yangınları nedeniyle bölgesel acil durum ilan edildiğini ve bölgeye ek kuvvetlerin gönderilmeye devam edildiğini duyurdu.
Geçtiğimiz yıl Rusya’daki orman yangınlarının yüzde 80’i yine Sibirya’daki Yakutistan'da çıkmış, 5 milyon hektardan fazla alan yanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...