Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2014 12:01

Sıcak gelişme..Peşmergeler, IŞİD'in karargahlarını ele geçirdi

Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetimine bağlı Peşmerge Güçleri’nin Musul’a bağlı Güver beldesinde Irak- Şam İslam Devleti örgütüne ait üç karargâhı ele geçirdiği belirtildi.

Sıcak gelişme..Peşmergeler, IŞİD'in karargahlarını ele geçirdi
kuzey ırak,bölgesel kürt yönetimi,ışid,karargah,ele geçirilme,

Rudaw TV’nin haberine göre, Mahmur hattından sorumlu Peşmerge Güçleri’nin komutanı Sirwan Barzani, Musul’a bağlı Güver beldesi çevresinden, IŞİD mensuplarını uzaklaştırdıklarını açıkladı. Sirwan Barzani, “Karaçuh tepelerinin batısında bulunan üç IŞİD karargâhını ele geçirdik” dedi.
Öte yandan IŞİD ile Peşmergeler arasında, Süleymaniye’nin Kalar İlçesi ve Celevla beldesi arasında bulunan Nakşibendi karakolu çevresinde de çatışmalar başladı. 6 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildi belirtildi.Kürt kanalı, 10 Ağustos’ta Musul’a bağlı Celawla ilçesine saldırdıktan sonra, dün gece kamu kurumlarını yakan örgüt mensuplarının, bir bankadan 30 milyon dolar çaldıklarını bildirdi. Banka Müdürü Hamid Raşid, “İlçedeki memurların bir yıllık maaşı ve devlet tarafından tahsis edilen projelerin ödeneklerini çaldılar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...