Tgrt Haber
07 Ocak 2014 14:56

Şiddetten kaçan 13 bin kişi Erbil'de

Felluce ve Ramadi’de, Irak ordusu ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalardan dolayı çok sayıda ailenin göç ettiği bildirildi.

Şiddetten kaçan 13 bin kişi Erbil'de
Irak’ın Felluce ve Ramadi kentleri, ordu birlikleri,0 gündür devam eden çatışmalar,Erbil',

Irak’ın Felluce ve Ramadi kentlerinde, ordu birlikleriyle aşiret ve silahlı gruplar arasında yaklaşık 10 gündür devam eden çatışmalarda çok sayıda ailenin ülkenin başka kentlerine göç ettiği bildirildi. Erbil Valisi Nevzat Hadi “Bir hafta içinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 13 bin kişi Erbil’e geldi” dedi.Sünnilerin yoğunlukta yaşadığı kentlerdeki çatışmalar sebebiyle ülke içinde göç başladı. Felluce ve Ramadi’de yaşayanlar, şiddet nedeniyle Bağdat, Kerbela, Diyala, Musul gibi şehirlere göç ediyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kenti de göçten nasibini alan şehirler arasında yer alıyor.
Erbil Valisi Nevzat Hadi, AA muhabirine, Erbil'e yönelik göç dalgasını anlattı. Vali Hadi, “Merkezi hükümet ile silahlı gruplar arasındaki sıkıntıdan ötürü Felluce ve Ramadi kentlerindeki insanlar evlerini terk ediyor. Bunlar, Irak’ın diğer kentlerine sığınmak zorunda kalıyor. Tabi Erbil’i de tercih eden çok sayıda kişi oldu. Bir hafta içerisinde çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 13 bin kişi Erbil'e geldi. Bunlar geçici olarak yerleşmiş durumda” diye konuştu.Erbil’e gelenlere kontrol noktalarında gerekli yardımların yapılığını belirten  Hadi, sığınmacıların bir bölümünün otel ve motellerde ve bir kısımının da yakınlarının yanlarına yerleştiğini söyledi. Felluce ve Ramadililerin geçici olarak Erbil’e yerleştiklerini kaydeden Hadi, “Bizim dileğimiz istenmeyen bu olayların biran önce bitmesi ve bu ailelerin tekrardan kendi yurtlarına geri dönmeleridir” dedi.Sadece Erbil değil, Irak’ın diğer kentlerine yönelik de göç dalgalarının olduğunu hatırlatan Hadi şöyle konuştu:“Kamp kurmak için herhangi bir karar alımış değiliz. Dediğim gibi bu insanlar, kentimize geçici olarak gelmişlerdir. Şu an duruma bakıyoruz ve yardım konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Yaşanan hadiseler, tüm Iraklıları ilgilendiriyor. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak tabloya göre hareket edip önlemlerimizi alacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...