Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Nisan 2015 16:50

Şili’de yanardağ 43 yıl sonra faaliyete geçti

Şili’de bulunan Calbuco Yanardağı, 43 yıl sonra ilk kez faaliyete geçti.

Şili’de yanardağ 43 yıl sonra faaliyete geçti
Şili, Calbuco Yanardağı,

Güney Amerika kıtasında bulunan Şili’de yer alan Calbuco Yanardağ’ının 1972 yılından bu yana 43 yıl sonra faaliyete geçtiği bildirildi. Dün akşam saatlerinden bu yana 2 kez patlayan yanardağın küllerinin bölgeyi etkisi altına aldığı ve yaklaşık 4 bin kişinin yaşadıkları bölgeden tahliye edildikleri kaydedildi. Yanardağın patlaması sonucu ölen ya da yaralanan olmadığını belirten yetkililer, Calbuco yanardağının ülkenin en aktif yanardağı olduğunu belirterek, patlamanın meydana gelmesinin oldukça şaşırtıcı olduğunu bildirdi. Bölgede bulunan okullarda bir süre eğitime ara verildiği ve bölgede gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların iptal edildiği öğrenildi.
Şili İçişleri Bakanı Rodrigo Penaillillo, vatandaşları soğukkanlılıklarını korumaları ve birbirleri ile iletişimde olmaları konusunda uyarırken, Calbuco Yanardağ’ına 100 kilometre uzaklıkta bulunan Arjantin’in Bariloche kentinde acil durum önlemlerinin tedbirlerinin alındığı belirtildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...