Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2014 14:24

Sinabung Yanardağı'nda patlamalar arttı

Endonezya'nın batısında faaliyete geçen Sinabung Yanardağı'nda patlamaların artması üzerine 25 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

Sinabung Yanardağı'nda patlamalar arttı
endonezya,sinabung yanardağı patlama,yanrdağ,tanardağ patlaması,

Endonezya Ulusal Afet Zararlarını Azaltma Kurumu Başkanı Tri Budiarto, Sumatra adasındaki yanardağın, dün çoğu kez yüksekliği 5 kilometreye ulaşan kül ve kaya püskürttüğünü belirtti.Yanardağdan iki hafta önce lavların akmaya başlamasından sonra geçen hafta bölgeden 20 bin kişi tahliye edilmişti.Yaklaşık 100 yıldır uyuyan ve eylülde dönem dönem kül ve gaz püskürtmeye başlayan yanardağda dün patlamaların artması nedeniyle tahliye edilenlerin sayısı 25 bini geçti.''Pasifik ateş çemberi'' deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da yaklaşık 129 aktif yanardağ bulunuyor.  Cava adasındaki Merapi yanardağının 2010'da patlaması sonucu 350 kişi yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...