Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2021 08:14

Sincar’dan Suriye’ye terörist sevkiyatı: Türkiye'nin operasyon sinyali PKK'yı hareketlendirdi

Irak’ta sınır ilçesi Sincar’ı işgal eden terör örgütü PKK, buradan Suriye’ye silah, cephane ve militan sevk ediyor. 25-30 kişilik gruplar hâlinde ve sivil araçlarla sınırı geçen Haşdi Şabi ve PKK militanlarının sayısı bin 500’ü aştı.

Sincar’dan Suriye’ye terörist sevkiyatı: Türkiye'nin operasyon sinyali PKK'yı hareketlendirdi
PKK,terör,terör örgütü,suriye,türkiye,operasyon

Terör örgütü PKK ile Haşdi Şabi cephesi, Türkiye’nin Suriye’de artan terör faaliyetleri sonrası yaptığı operasyon açıklamasının ardından hareketlendi. Suriye ve Irak’ta ittifak halinde olan iki örgüt, PKK’nın Irak’ta işgal ettiği sınır ilçesi Sincar’dan Suriye’ye silah, cephane ve militan sevkiyatı başlattı. Sınırı 25-30 kişilik gruplar halinde geçen Haşdi Şabi ve PKK militanlarının sayısı bin 500’ü geçti.

Irak güvenlik kaynakları, Türkiye gazetesine verdikleri bilgide PKK ve Haşdi Şabi militanlarının Sincar’da toplandıktan sonra sivil pikap ve minibüslerle Baaç bölgesine geçtiğini aktardı. Teröristler Baaç’ta toplandıktan sonra Mezruka, Mücemmaat Cüreyfi güzergâhlarından sınıra taşınıyor.

NE PEŞMERGE NE IRAK ORDUSU ENGELLİYOR

PKK ve Haşdi Şabi militanlarının gerek Irak içerisinden Suriye sınırına taşınması gerekse Suriye’ye geçişte birçok Peşmerge ve Ulusal Ordu kontrol noktasından geçtiğini belirten Irak Türkmen Cephesi eski Telafer Temsilcisi Hazım Devlet, teröristlerin hiçbir engelle karşılaşmadığına dikkat çekti. Bölgede kaçak geçişlerin denetlemediğini belirten Irak ordusunun bölgeden sorumlu ismi General Aldulcabbar Tai, Irak-Suriye hattı boyunca güvenliğin sağlanması amacı ile emniyet koridoru oluşturmak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Sincar’dan Suriye’ye terörist sevkiyatı: Türkiye'nin operasyon sinyali PKK'yı hareketlendirdi

TEL RIFAT’A GİDİYORLAR

Irak-Baaç sınırında Tel Haşe geçiş noktasını kullanan teröristler Suriye’nin Tel Şehir Huveybira, Şeddadi güzergâhından Tel Rifat bölgesine ulaştırılırken İran destekli militanlar bu noktada ayrılarak Nübbül ve Zehra kasabalarına götürülüyor.

Iraklı güvenlik yetkilisi, Sincar’dan Tel Rifat’a giden konvoylarla çok sayıda ağır silah ve füzelerinde taşındığını aktardı. Sincar’dan Suriye’ye destek amaçlı başlatılan sevkiyat, Haşdi Şabi milis yapılanmasının başındaki isim olan Abdulaziz ebu Fedek’in geçtiğimiz günlerde bölgeye gerçekleştirdiği gizli ziyaretin hemen ardından başladı.

Ebu Fedek, Sincar’da PKK elebaşıları ve Ezidi temsilcilerle görüştü. Suriye’de Türk ordusuna karşı savaşmaya giden Şii militanlar, Ambar’da bulunan karargâhtan bölgeye getirilirken PKK mensupları ise Kandil’den gelen teröristlerden oluşuyor. Bu isimler arasında az sayıda Ezidi PKK mensubunun da olduğu gelen bilgiler arasında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...