Tgrt Haber
23 Mart 2015 01:06

Singapur'un kurucusu hayatını kaybetti

Singapur’un ilk başbakanı 91 yaşındaki Lee Kuan Yew, ağır pnömoni tedavisi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşama gözlerini yumdu.

Singapur'un kurucusu hayatını kaybetti
singapur, Lee Kuan Yew,

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Lee’nin yaşam destek ünitesine bağlandığı ve kendisine yeniden antibiyotik verilmeye başlandığına yer verilmişti. Hayatını kaybeden Lee, Singapur’un gelişiminde rol oynayan en önemli devlet adamı olarak görülüyor. Singapur’un şimdiki Başbakanı Lee Hsien Loong’un babası olan Lee Kuan Yew, 1990 yılına kadar 31 yıl süreyle başbakanlık yaptı. Singapur’un sıradan bir tropikal şehir olmaktan çıkıp hareketli bir limana ve finans merkezine dönüşmesinde, Lee’nin politikaları önemli bir rol oynadı. Yaşamını yitiren kurucu Lee Kuan Yew’in Singapur’un kuruluş yıllarını anlatan hatıratları ve politik düşüncelerinin yer aldığı kitapları da bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...