Tgrt Haber
16 Kasım 2021 10:22

Koronavirüs ile ilgili gizli belgeler sızdı! Uzun yıllar hayatımızı altüst edecek

Koronavirüs’ün ne kadar süre daha hayatımızda olacağına dair en çarpıcı bilgiler İngiltere’den sızdı. Adeta sır gibi saklanan belgelerde, Koronavirüs’ün dünyada uzun yıllar kalacağına dair önemli ipuçları bulunuyor.

Koronavirüs ile ilgili gizli belgeler sızdı! Uzun yıllar hayatımızı altüst edecek
Koronavirüs,Gizli belgeler

Yaklaşık 2 yıl önce hayatımıza giren ve ilk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen Kovid-19 dünyanın  bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. 5 milyonun hayatına mal olan Koronavirüs, Delta, Mu gibi bulaşıcı varyantlarıyla uzun bir süre daha hayatımızda kalacağa benziyor. Koronavirüs’ün geleceğine dair en çarpıcı bilgiler İngiltere’den sızdı.  Mail on Sunday tarafından elde edilen belgelere göre İngiltere, Covid ile uzun yıllar 'endemik' bir hastalık olarak yaşamayı öğrenmek zorunda kalacak.  Yani pandemiyi geride bıraksak bile Koronavirüs endemik olarak dünyada varlığını devam ettirecek. 

Koronavirüs ile ilgili gizli belgeler sızdı! Uzun yıllar hayatımızı altüst edecek

VARYANTLARLA VARLIĞINI DAVEM ETTİRECEK 

Belgeyi hazırlayan uzmanlar, bazı varyantların 'çok gerçek bir risk olmaya devam edeceğini' ve Covid'in yıllarca 'endemik' seviyelerde kalacağını tahmin ediyor.  Aynı belgeye göre, İngiliz hükümeti katı koronavirüs önlemlerini de kaldırmaya hazırlanıyor. Rampdown Operasyonu olarak anılan bu plana göre, İngiltere'nin 2022'nin ilk aylarında pek çok Kovid kuralını kaldırması öngörülüyor. 160 sayfalık belgeye göre Rampdown Operasyonu, Covid'e yakalanan kişilerin on gün boyunca tecrit edilmesi için yasal gerekliliği de kaldıracak. Ayrıca İngiliz hükümeti, bakım evleri gibi yüksek riskli yerlerdeki enfeksiyonlarla mücadeleye odaklandığı için Test ve İzleme sistemi de iptal edilebilir.

Koronavirüs ile ilgili gizli belgeler sızdı! Uzun yıllar hayatımızı altüst edecek

HER YIL YA DA 2 YILDA BİR AŞILANACAĞIZ

Belgeler virüsün geleceği ve aşılar ile ilgili konuşan Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin sözlerini bir kez daha gündeme getirdi. 'Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız' diyen Türeci, koronavirüsün yıllar içinde nüfusun bazı gruplarının her yıl veya iki yılda bir aşılandığı bir virüse dönüşebileceğinin altını çizmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...