Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 08:11 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 08:23

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova, Sırbistan'ın parçasıdır, beni küçük Putin olarak resmetmeye çalışıyorlar

Sırbistan ile Kosova arasında gerilimin ardından açıklamalarda bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova’nın kendi ülkelerine ait bir parça olduğunu iddia etti. “Felaketin eşiğinden dönüldüğünü” ifade eden Vucic, bazı ülkelerin kendisini küçük Putin olarak resmetmeye çalıştığını söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Kosova, Sırbistan'ın parçasıdır, beni küçük Putin olarak resmetmeye çalışıyorlar
Sırbistan,kosova,vucic

Dünyanın gözü geçtiğimiz günlerde Sırbistan ile Kosova arasında yaşanan gerginliğe çevrildi. Silah seslerinin duyulduğu sınırda tansiyon "Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olma zorunluluğu" kararının 1 Eylül'e kadar ertelenmesiyle duruldu.

“KÜÇÜK PUTİN OLARAK RESMETMEYE ÇALIŞTILAR”

Yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, “felaketin eşiğinden dönüldüğünü” söyleyen Vucic, "En kötü senaryonun önüne geçildi. Bazıları belli ki Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını fırsat olarak görmek istiyor. Sırbistan'ı Rusya'ya bağlı göstermeye, Vucic'i de Batı'nın tepkisini çeken küçük Putin olarak resmetmeye çalışıyorlar" dedi.

BARIŞ KAPISINI KAPATTI

Vucic ayrıca Kosova Başbakanı Albin Kurti ile görüşmek üzere 18 Ağustos’ta Brüksel’e gideceğini ancak Kurti ile barışın mümkün olmadığını savundu.  Her zaman barışı savunduğunu aktaran Vucic, "Ancak birileri Sırplara karşı sınırları aştığı zaman da susmayacağım. Kosova bağımsız bir ülke değil dolayısıyla Kosova'ya saldırı diye bir şey söz konusu olamaz. Kosova, uluslararası hukuka göre Sırbistan'ın bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...