Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2014 21:14

Sisi bisiklet çağrısı yaptı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi,Mısırlılara bisiklet kullanma çağrısında bulundu.

Sisi bisiklet çağrısı yaptı
sisi, mısır, bisiklet,

Mısır cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Abdulfettah es-Sisi, bu sabah Kahire-İsmailiye arasındaki 20 kilometrelik maratona bisikletiyle katıldı. Sisi, maraton öncesinde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "Tamamlayabileceğimiz kadarıyla bugün 20-30 kilometre yol gideceğiz. Bu, bizim her gün işe ve okula giderken katettiğimiz bir mesafe. Bisiklet kullanarak bu mesafe için devletten 2 dolardan fazla bir yükü hafifletmiş olacağız" ifadelerini kullandı. Mısır'ın zor şartlardan geçtiğini vurgulayan Sisi, özellikle yaz aylarında yaşanan ileri düzeyde enerji sıkıntısının daha da artacağını belirtti. Açıklamada, bisiklet maratonunun altında yatan düşüncenin, halkın birliği ve beraberliği olduğu kaydedilerek, halka işe ve üniversitelere giderken bisiklet kullanması tavsiye edildi.
 
DAHA ÖNCE TASARRUFLU AMPUL KULLANMA ÇAĞRISI YAPMIŞTI
 
Cumhurbaşkanlığı kampanyası döneminde enerji sıkıntısına sunduğu çözümleriyle dikkati çeken Sisi, evlerde tasarruflu ampul kullanılması çağrısında da bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...