Tgrt Haber
20 Haziran 2014 20:50

Sisi'yi protesto yürüyüşünde 3 kişi öldü 7 kişi yaralandı

Kahire'de Sisi'nin cumhurbaşkanlığını protesto etmek için düzenlenen gösteri ve yürüyüşler sırasında 3 kişinin öldü, 7 kişinin yaralandı.

Sisi'yi protesto yürüyüşünde 3 kişi öldü 7 kişi yaralandı
mısır, kahire, müslüman kardeşler, Afrika haberleri, Afrika,

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'de düzenlenen darbe karşıtı yürüyüşe polis müdahale etti. Olayda karnından yaralanan bir kişi hayatını kaybetti. Başkentin El-Merac bölgesindeki yürüyüşte de gerçek mermi kullanılması sonucu 2 kişi öldü. Yaralanan 7 kişi El-Matariyye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 2 kişi de gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, gerçek mermi kullanıldığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapmadı. Mısır’da darbe sonrası yapılan seçimde cumhurbaşkanı olan Sisi, 8 Haziran Pazar günü, Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenen yemin töreniyle görevi Adli Mansur'dan devralmıştı. Darbe karşıtı Ulusal İttifak, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin yıl dönümü nedeniyle bugünden itibaren ülke genelinde geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...