Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Aralık 2018 17:43

Siyasetin en hüzünlü karesi

Avrupa Birliği'nin (AB) 28 liderini, Brexit, dış politika, ekonomik ve parasal birlik konularını görüşmek için iki günlüğüne Brüksel'de bir araya getiren AB Liderler Zirvesi başladı.

Siyasetin en hüzünlü karesi
ab,brexit,ingiltere,theresa may,angela merkel,emmanuel macron,almanya,fransa

Liderlerin zirve öncesinde basına yaptığı açıklamalarda, İngiltere ile AB arasında geçen ay varılan Brexit anlaşmasını değiştirmenin mümkün olmayacağı mesajı ön plana çıktı.

Zirve'ye ilk gelen liderlerden İngiltere Başbakanı Theresa May, partisinin güvenoyunu almasına değinerek, artık Brexit anlaşmasının onaylanmasına odaklanmak gerektiğini söyledi. 

ZİRVEYE DAMGA VURAN FOTOĞRAF​

Siyasetin en hüzünlü karesi

Zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un arasındaki samimiyet gözlerden kaçmadı. Ekim ayındaki seçimlerde yaşadığı kan kaybının ardından parti liderliğini bıraktığını açıklayan Merkel, 2021'deki seçimlerde de başbakanlığı bırakacağını açıklamıştı. Macron ise Fransa'daki "sarı yelekliler"in protestoları karşısında boyun eğdi ve geri adım atmak zorunda kaldı.

Macron ve Merkel ikilisinin arkasında ise diğer liderler ise ellerini yumruk yaparak tokalaşırken objektiflere yakalandı.

Karede en arkada ise İngiltere başbakanı Theresa May vardı. May de Merkel gibi gelecek seçimlerde aday olmayarak başbakanlığı bırakcağını açıklamıştı. Brexit ile AB'den ayrılma sürecinde olan İngiltere'nin başbakanı May, şimdiden yalnızlığa itildi. Büyük bir yalnızlık içinde olan May, Macron ve Merkel arasındaki samimiyeti uzaktan izledi. 

İngiltere ve AB'de "anlaşmasız senaryoya" yönelik hazırlık yapıldığını aktaran May, anlaşma sağlamanının iki tarafın da yararına olacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...