Tgrt Haber
20 Haziran 2021 10:32

Skandal iddia: İsveç'te 100 bin kişiye sahte PCR testi satıldı

İsveç'te yurt dışına çıkabilmeleri için yaklaşık 100 bin kişiye para karşılığı sahte PCR testiyle seyahat belgesi düzenlendiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Skandal iddia: İsveç'te 100 bin kişiye sahte PCR testi satıldı
isveç,,koronavirüs,,pcr testi,,seyahat belgesi,

Koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde ülkeler arasındaki uçuşlarda kısıtlamalar devam ederken İsveç'te skandal bir iddia ortaya atıldı. Ülke basınında çıkan habere göre; özel sağlık şirketlerinin yaklaşık 100 bin kişiye sahte PCR testi sattığı ileri sürüldü.

Aftonbladet gazetesinin haberinde, özel hastanelerin milyonlarca dolarlık vurgun yapıldığına dikkat çekilirken, ülke dışına çıkacakların talebi doğrultusunda sahte negatif PCR testli seyahat belgesi hazırlandığı belirtildi. Söz konusu iddia sonrası skandalı araştırmak için harekete geçen savcı Alexandra Bittner, dosyada gizlilik bulunduğunu ve mevcut şüpheliler hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

SEYAHAT BELGESİNİ ÖZEL HASTANELER VERİYOR

İsveç'te devlet hastaneleri ve sağlık ocaklarında PCR testi yapmasına rağmen seyahat izni belgesi verilmiyor. Bu sebeple yurt dışına çakacak kişilerin özel sağlık şirketlerinden 150 avro karşılığı PCR testi yaptırıp seyahat belgesi alması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...