Tgrt Haber
07 Ağustos 2014 16:37

Snowden 3 yıl daha Rusya’da

Rusya, ABD’ye ait gizli bilgileri sızdırdıktan sonra ülkeden kaçan eski NSA çalışanı Edward Snowden’ın 1 yıllık sığınma süresinin dolmasının ardından 3 yıl daha oturum izni verdi

Snowden 3 yıl daha Rusya’da
snowden,rusya,abd,nsa,çalışanı,

Snowden’ın avukatı tarafından yapılan açıklamada Rus hükümetinin Snowden’a 3 yıllık oturum izni verdiğini ifade adildi. ABD’ye ait gizli dinleme bilgilerini sızdırdıktan sonra ülkeden kaçan Snowden ABD hükümeti tarafından casuslukla suçlanmıştı. Geçtiğimiz yıl 30 Mayıs’ta ABD’den kaçan Snowden, ilk olarak Hong Kong’a sığınmıştı. Burada 21 ülkeye sığınma talebinde bulunan Snowden daha sonra Rusya’dan sığınma talep ederek ülkeye kaçmıştı. Bir süre Rusya’da havaalanında tutulan Snowden’a daha sonra 1 yıllık sığınma talebi verilmesi kabul edilmişti.
Geçtiğimiz günlerde Amerikan kanalı NBC’ye röportaj veren Snowden, açıklamasında analistlik görevinin yanı sıra bir casus olarak eğitildiğini ifade etmişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Snowden’ın mert bir şekilde davranarak ülkesine geri dönmesi gerektiğini ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...