Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Eylül 2021 11:25

Soçi'de güvenlik önlemleri alındı: Erdoğan ve Putin görüşmesi için hazır

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi öncesinde güvenlik önlemleri alındı, hazırlıklar tamamlandı.

Soçi'de güvenlik önlemleri alındı: Erdoğan ve Putin görüşmesi için hazır
soçi,,rusya,,vladimir putin,,recep tayyip erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Soçi kentinde bugün yoğun bir gündemle bir araya gelecek. Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Suriye, Libya ve Afganistan'daki gelişmeler de masaya yatırılacak. 

Görüşmenin ana konusunun ise yine Suriye’nin İdlib bölgesinde yaşanan gerilim olması ön görülüyor. Bölgedeki Türk gözlem noktalarının daha iyi korunması, gözetleme sistemlerinin kurulması, Türk - Rus ortak devriyelerin daha aktif olarak çalışması ve terörist gruplara karşı alınan önlemler görüşmenin alt maddelerinde yer alacak.

Soçi’de liderlerin görüşmesi öncesi dünden itibaren Rus polisi tarafından olağan seviyede tedbirler alındı. Birçok polis kentin çeşitli noktalarına konuşlandırılırken kentin ana yolları ve şehir merkezinde trafik kontrolleri yapıldı.

Soçi'de güvenlik önlemleri alındı: Erdoğan ve Putin görüşmesi için hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, öğlen saatlerinde Soçi kentine ulaşması beklenirken Soçi Uluslararası Havaalanı’nın bulunduğu Adler bölgesi ile görüşmenin gerçekleşeceği Putin’in konutu olan Boçarov Ruçey hattı boyunca da güvenlik önlemlerinin arttırıldığı görüldü. Korona virüs önlemleri nedeniyle Erdoğan-Putin görüşmesini takip edecek olan Rus ve Türk gazeteciler konuta alınmazken liderlerin görüşmesinden sonra basın toplantısı yapılmayacağı duyuruldu.

GÖRÜŞME SOÇİ'DEKİ YAZLIK KONUTTA

Rusya Devlet Başkanı Putin, birçok dünya lideriyle Karadeniz kıyısında bulunan Soçi'deki resmi yazlık konutu Boçarov Ruçey’de görüşmeyi tercih ediyor. Deniz manzarası bulunan konut onlarca hektar genişliğindeki bir alanda yer alıyor. Putin, 2008’de Soçi’deki yazlık konutunda eski ABD Başkanı George W. Bush ve 2018’de Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ağırlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...