Tgrt Haber
23 Ocak 2014 10:44

Solana, 'Varılacak en önemli anlaşma ateşkestir'

Eski NATO Genel Sekreteri ve eski AB Yüksek Temsilcisi Solana, Cenevre-2 Konferansı'nda varılacak en önemli anlaşmanın ateşkes olduğunu söyledi.

Solana, 'Varılacak en önemli anlaşma ateşkestir'
davos, eski nato genel sekreteri, solana, cenevre-2, suriye, suriye'de iç savaş,

Davos'taki Dünya EkonomiForumu toplantılarına katılan Javier Solana, AA muhabirinin Suriye'deki iç savaşa ilişkin sorularını yanıtladı. Suriye ile ilgili şu ana kadarki en önemli gelişme olan Cenevre-2 Konferansı'nın önemli bir çaba olduğuna işaret eden Solana, çözüm bulunmasının çok çaba gerektirdiğini kaydetti. Herkesin bu önemli çabaya destek vermesi gerektiğine işaret eden Solana, "Bana göre Cenevre-2 Konferansı'nda varılacak en önemli anlaşma ateşkestir, en azından Suriye'deki bazı bölgelerde. Böylece Suriye halkının yaşamı ve malları için imkan sağlanır" dedi. Suriye halkının unutulmaması gerektiğini söyleyen Solana, "Herkes başka şeylerden konuşuyor fakat yapılması gereken şey Suriye halkına yardım etmek" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...