Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Kasım 2018 16:44

Son dakika! ABD İran yaptırımlarının kapsamını açıkladı... Türkiye yaptırımlardan muaf

ABD hazine Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile İran'ın yaptırımlarının resmen başladığını açıkladı.

Son dakika! ABD İran yaptırımlarının kapsamını açıkladı... Türkiye yaptırımlardan muaf
abd,iran,yaptırım

ABD'den İran'a yaptırımlar resmen bugün itibarıyla başladı. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile yaptırımlar ilan edilirken Dışişleri bakanı Mike Pompeo yaptırım kapsamlarını açıkladı.

12 MADDEYİ KAPSIYOR

Mike Pompeo'nun yaptığı resmi açıklama ile yaptırımların kapsamı duyuruldu. buna göre taşımacılık sektöründen enerji alanına kadar her konuda kapsamlı yaptırımlar getiren ABD, hedeflerinin İran'ın önlerini kesmek olduğunu duyurdu.

8 ÜLKE MUAF

Mike Pompeo Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkenin resmen bu yaptırımlardan muaf tutulduğunu duyurdu. Pompeoi, Jponya, Güney Kore, Çin, Tayvan, Türkiye, Hindistan ve İtalya'nın muaf olan devletler olduğunu duyurdu.

YAPTIRIMLAR YENİDEN YÜRÜYLÜĞE GİRDİ

ABD, İran'a karşı olan yaptırımların tümünü tekrar yürürlüğe koydu. İran Gemicilik ve Enerji Sektörü'ndeki 200'den fazla kişi ve geminin yaptırım listesinde olduğu açıklandı. 50 İran bankası ile 700'den fazla İranlı yaptırım listesine alındı.

AVRUPA'DA YAPTIRIMA DAHİL OLACAK

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptırımların İran'ın uluslararası ekonomik faaliyetlerini hızla azaltacağını söyledi. Pomepo ayrıca halihazırda 20'den fazla ülkenin İran'la petrol ticaretini kestiğini ya da azalttığını belirtti.

AB konusunda da açıklama yapan İran'ın, yaptırımlar konusunun AB'yi de kapsadığı belirtilirken, yasağa uyumaması durumunda karşılık verileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...